186 души за 182 язовира в ремонт

Свързани новини

07.02.2020 11:15 0 | Прочетена (1487)

Държавната фирма Монтажи, получила договори за ремонт на 182 язовира, има едва 186 души на щат, сочат писмени отговори на министъра на икономиката Емил Караниколов на питания на депутатите Крум Зарков и Стефан Бурджев от БСП. Припомняме, че през лятото на 2018 г. правителството отпусна 500 млн. лв. на собственика му - Държавната консолидационна компания (ДКК) за реконструкцията на въпросните обекти.
Същото дружество пое и поръчката от 27 млн. лв. за Пернишкни поток, което означава спешно изграждане на 13.5-км. водопровод от Мало Бучино до Перник. По него се работи без подробен устройствен план, без разрешение за строеж, както и без да е ясно кой изпълнява задължителния по закон строителен надзор. Няма и публикуван договор с избрания изпълнител.
От официалната информация става ясно, че от всички 182 язовира, поети от Монтажи, са открити строителни площадки на 45 обекта, а реални дейности текат по 7 от тях. Досега държавната компания е получила 2.5 млн. лв. за частична работа по тези 7 обекта, като не е ясно е дали ползва подизпълнители.
Министърът не дава отговор на въпроса дали Монтажи използва подизпълнители или външни услуги.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |