Морските кметове искат строежи на първа линия

Свързани новини

17.04.2012 16:58 0 | Прочетена (1522)

  
Общинските кметове на Созопол, Поморие, Приморско, Царево и Несебър се надигнаха срещу предвидената забрана за строителство на първа линия по морето.
Готвените промени в закона за устройство на Черноморското крайбрежие накара градоначалниците да дадат остра пресконференция срещу забраната, писа Блиц.
Общинските кметове на Созопол, Поморие, Приморско, Царево и Несебър се надигнаха срещу предвидената забрана за строителство на първа линия по морето.
Готвените промени в закона за устройство на Черноморското крайбрежие накара градоначалниците да дадат остра пресконференция срещу забраната.
Кметовете са обяснили, че не са срещу закона като цяло, а само срещу чл.10 ал.3., предвиждаща забрана за строителство в непосредствена близост до брега.
Ако промените се случат, инвеститорите от морето ще си отидат, смятат бунтарите, водени от созополския градоначалник Панайот Рейзи.
"Аз не съм против застрояването на първа линия. Има си закон от 2008 г., който е много точен и ясен. Има си точно определени правила за строителството, а които не ги спазват, ще си носят отговорността”, казва Рейзи.
Според него проектът е краен и безотговорен, защото всички инвеститори искат само това – да строят на първа линия.
На срещата, чиито домакин е Бургас присъства Димитър Бойчев, депутатът от ГЕРБ, който е защитил законопроекта.
Кметовете вече са изпратили писма до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и до парламента, в които настояват категорично да отпадне чл.10 ал.3.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |