Металите, открити в Тихия океан, са "извънземни" обекти: Ново проучване на физика от Харвард Ави Льоб

14.02.2024 13:17 0 | Прочетена (152)

Физик от Харвард разкри, че до 10 процента от фрагментите, намерени в Тихия океан, съдържат "извънземни" елементи, които не се срещат в нашата Слънчева система.

Ави Льоб заяви пред DailyMail.com, че той и екипът му са завършили анализа на 850 сфери, като са открили нов клас диференциран елементен състав, обозначен като BeLaU - и "не е въглищна пепел, както твърдят някои хора".

Съставът включвал берилий, лантан и уран, които се срещат на Земята, но били подредени в модели, които не съответстват на сплавите на нашата планета.

"Изследвахме повече от дузина сфери BeLaU и показахме, че те се различават значително от летящата въглищна пепел въз основа на изобилието на 55 елемента от периодичната таблица", казва Льоб.

"Без никакво съмнение това изключва тълкуването на въглищната пепел, което беше предложено от четирима души.

Откритията на екипите вече твърдят, че метеорът IM1, засечен да се стрелка в небето през 2014 г., е първият междузвезден посетител на Земята.

В последната статия на физика от Харвард, публикувана през януари, се прави разбивка на класификацията на сферите.


Льоб разказва пред DailyMail.com, че пробите са изследвани от три лаборатории: Калифорнийския университет в Бъркли, Bruker Corporation и Харвардския университет.

Пробите са били разделени на три типа състав: богати на силикати сферички или тип S, сферичките на Ферих (Fe) или тип I и стъкловидни сферички или тип G.

Около 78 % от тях попадат в сферулите от S, G и I-тип.

Друга група е обозначена като "диференцирана", за която е установено, че има по-високо съдържание на силиций (Si) и магнезий (Mg), както и повишени съотношения на алуминий (Ai) и Si.

Тези сферички се наричат диференцирани, което означава, че вероятно произхождат от скали от кората на диференцирана планета; ние ги обозначаваме като сферички от тип D, характеризиращи се с Mg/Si - се казва в изследването.

 

 


 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |