Рядкото нападение на акула край пристанището на Сидни притесни плувците

Рядкото нападение на акула

Свързани новини

07.02.2024 10:01 0 | Прочетена (487)

Нападение на акула в ексклузивен район на пристанището на Сидни, недалеч от емблематичната за града Опера, предизвиква призиви към плувците да избягват водата на зазоряване и привечер, когато агресивните акули са най-активни.

В понеделник вечерта жена, която местните медии назовават Лорън О'Нийл, е била нападната, след като се е потопила на частен кей в елитния жилищен район Елизабет Бей.

Експертният анализ на ухапването показва, че то принадлежи на бича акула - често срещан вид, който може да достигне дължина до 3,5 метра и е чест посетител на топлите води на пристанището по това време на годината.
Пристанището на Сидни е централно за живота в града с над 5 милиона души население, като средство за ежедневно придвижване до работа и местните плажове, както и като място за изследване и забавление през уикенда.

Нападението в понеделник вечерта е първото в пристанището на Сидни от 2009 г. насам, когато бича акула откъсва ръката на водолаз от австралийските военноморски сили близо до остров Грийн.

Линда Скот, общински съветник в Сидни, заяви пред CNN, че последното нападение е шокирало жителите, но според нея то едва ли ще ги възпре да влизат във водата.


"Жителите на Сидни наистина обичат да плуват в пристанището на Сидни. В района на Потс Пойнт и Елизабет Бей има местни групи за плуване, които редовно се събират, за да плуват", каза тя.

"Въпреки че това скорошно нападение е шок за жителите на Сидни, рискът от непровокирани нападения от акули е изключително рядък", каза тя. "Жителите на Сиднейсид прегръщат нашето красиво пристанище, но го правят със съзнанието, че то е морска екосистема".

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |