Мегазадръствания заради затварянето на ½ пл. Ал. Невски

Александър Невски

Свързани новини

20.11.2023 11:27 0 | Прочетена (126)

Мегазадръствания белязаха още първия и следващите дни след затварянето на половината площад Св. Александър Невски. Трагично е положението по ул. Раковски. В първия ден от приемането на първото решение на новия кмет, силно повлияно от отдавнашна фикс идея на Борис Бонев, „тапата” на театралната улица започваше от бившата сграда на СДС преди „чупката”, минаваше покрай пл. Славейков, после до светофара с ул. Гурко и нагоре през пресечката с жълтите павета и хълма на храмовете – най-високото място в милионния град, надолу до бул. Дондуков.

Безрадостно е дори в „никакви часове” – примерно след 11 или в ранни следобед, по бул. Левски още от Спортната палата до университета, нагоре покрай паметника, и до бул. Донуков. Който, от своя страна, също е допълнително задръстен.

Трите изброени основни централни пътни артерии в центъра, плюс жълтите павета бяха допълнително натоварени, тъй като затворената отсечка от стотина метра от ул. Раковски до храм-паметника Св. Ал. Невски е единственият short cut – къс път, между тях, който позволява да се избегнат задръствания.

Пострада и улица Московска, на която е и сградата на Общината, която от години не е била толкова натоварена.
Сега напомняме за онези, които сега опознават София и уредбата на транспорта в нея, че движението в същата зона беше спирано преди няколко години и беше пуснато, защото се получи точно този ефект – на прекомерните „тапи”.

Напомняме също, че т.нар. депутатски паркинг, срещу който уж е цялата борба, не действа от месеци, откакто Народното събрание се пренесе на Ларгото.

А последното приканване от Общината народните представители да опразнят мястото беше блокирано не от кого да е, а от Никола Минчев като председател на парламента, а той е виден представител – даже член на Политбюро на ПП – партията и на новия кмет Васил Терзиев, с която СС на Борис Бонев е в коалиция.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |