Храм-паметникът Александър Невски е символът на София

27.03.2017 16:08 0 | Прочетена (795)

Гражданите избраха Храм-паметника Свети Александър Невски за символ на София, сочат резултатите от допитването на общинско предприятие Туризъм във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г., където столицата ни ще бъде домакин.
Резултатите от анкетата определят като категоричен победител – Храм паметника Св. Александър Невски. Той печели 33,13% от общия брой на гласувалите, които са 1000 души.  На второ място се нарежда статуята на София с 13,29%, а на трето място - Народния театър Иван Вазов с 10,8%.


Допитването е проведено сред 1000 души през март 2017 г.-  паралелно на оживени точки в града и онлайн.
Анкетираните можеха да избират сред 15 забележителности на София, сред които Софийския университет Св. Климент Охридски, Лъвов и Орлов мост, Паметника на Васил Левски, Боянската църква и други.


Организаторите благодарят на всички, които са се включили в анкетата. Хората могат и в бъдеще да бъдат част от инициативата, като споделят идеите си на страницата за проекта в уебсайта www.Sofia.media и във фейсбук страницата Символът на София.


София е не само сред най-старите европейски столици, но и с най-богата история, много архитектурни паметници, всеки от които заслужава да бъде символ на града. Затова има нужда от емблема - символ, който да олицетворява хилядолетната й история и духът, който носи пред Европа и света.Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |