По отношение на изменението на климата погледнете отвъд заглавията: Бил Гейтс

15.11.2023 13:52 0 | Прочетена (202)


Когато става въпрос за изменението на климата, заглавията не са успокояващи. Почти всеки ден поредният горски пожар, наводнение или суша се отразяват на първите страници на вестниците и всяко рекордно природно бедствие изглежда по-апокалиптично от предишното. Добрата новина е, че тези истории не разказват всичко. Всъщност има причини да се надяваме, че ще избегнем най-лошите сценарии.

Не става въпрос само за това, че възобновяемите енергийни източници като вятъра и слънцето стават все по-евтини. И не само защото много от вече предприетите мерки за намаляване на въглеродните емисии са ефективни. Основното нещо, което ме кара да бъда оптимист, са всички иновации, които виждам.

В най-новата си публикация в блога споделям някои от най-трансформиращите иновации, които следя в областта на производството, електроенергията, селското стопанство, транспорта и строителството, и обяснявам защо смятам, че сме в началото на Чиста индустриална революция. Също така изтъквам, че за решаването на проблема с изменението на климата са необходими иновации като цяло, а не само по-малко потребление или повече ресурси - което е предпоставката, върху която е основан Breakthrough Energy.

Но усилията ни за борба с изменението на климата трябва да бъдат справедливи. Това означава да помогнем на хората в страните с ниски доходи да се адаптират към по-топлия свят - а подобряването на здравословното им състояние е част от тази работа. За щастие се правят иновации и в тази област.
Можете да прочетете всичко за тях, както и за това накъде според мен трябва да вървим, в Gates Notes сега.

Бил Гейтс

 

 

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |