Сложната климатична ситуация измъчва Италия

Летището в Палермо

Свързани новини

25.07.2023 16:14 0 | Прочетена (204)

В Италия климатичната ситуация се усложни не само заради горещините,  но и заради силни бури и пожари. Жертвите до момента са три. Заради жегите, в 16 града днес е обявен червен код, сред които Рим, Катания, Палермо и Флоренция.

Мощните краткотрайни дъждовни бури придружени от градушки и силни ветрове създадоха големи проблеми в областите Ломбардия, Венето, Фриули- Венеция Джулия и Емилия-Романя – изкоренени дървета с нанесени  материални щети от всякакъв характер.

В Ломбардия на различни места загинаха две жени, върху които са паднали дървета. Третата жертва е също жена, починала в околностите на Палермо, тъй като повиканата линейка е била възпрепятствана от пожари.

Поради тази причина е затворено летището на главния град на остров Сицилия. Пожари има и в централната област Молизе.

Големи затруднения имаха летищата на Милано, където през изминалият ден на няколкото пъти се разразиха  силни гръмотевични бури и бяха отменени редици полети. На пътници се наложи да отидат чак до летището на Венеция за да ползват други компании за своите дестинации. Заради бурите в неговия регион е блокиран железопътния транспорт.

Температури над 40 градуса днес ще има в цяла Южна Италия, а най-горещият град ще е Катания с 45 градуса.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |