Овладян е пожарът край най-големия манастир в Кипър

Пожар

Свързани новини

25.07.2023 13:49 0 | Прочетена (203)

Голям пожар в Кипър бе овладян от огнеборците, съобщиха властите тази сутрин. Температурите над 40 градуса на острова доведоха до рекорд в потреблението на ток.

След усилия, продължили през цялата нощ, под контрол бе поставен огромният пожар, избухнал в понеделник вечерта в сърцето на най-гъстата гориста зона в Кипър в планината Тродос, близо до най-големия кипърски манастир Кикос.

Незабавната координация на всички сили на противопожарната служба, горското стопанство, Гражданска защита, доброволци, с наземна и въздушна техника е спряла огъня, който е имал потенциала да се превърне в едно от най-мащабните горски бедствия в Кипър, казаха от земеделското министерство.

Пожарът е тръгнал от кабели с високо напрежение на Кипърската електроенергийна компания, свързващи горски станции в района, показват първоначалните оценки.

Вече повече от седмица в Кипър действа червен код за опасност от пожари.

Днес е 13-ият ден с предупреждение от Метеорологичната служба за екстремни температури, като през този период те не падат под 41-42 градуса.

Заради продължителните горещини и непрестанната работа на климатиците вчера бе поставен рекорд за тази година в потреблението на електроенергия от 1243 мегавата.

Източник: БНР


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |