Спасиха изморено куче след изкачване на най-високата планина в Англия

Свързани новини

23.05.2023 10:02 0 | Прочетена (205)

Спасителен екип от 13 души е спасил "ранено и изтощено" куче от най-високата планина в Англия в операция, продължила повече от четири часа, предаде CNN.

Според спасителите в събота 33-килограмовото куче "отказвало да се движи" от Скафел Пайк, разположен в националния парк Лейк Дистрикт, Северозападна Англия.

Собствениците на кучето са поискали помощ в 18:25 ч., според планинския спасителен екип на Кесуик, който е изпратил 13 членове на помощ.

Спасителите поставили кучето в торба на носилка и свалили животното от планината, се казва в изявление на екипа.

"Въпреки че кучето е доста голямо и тежи 33 кг, беше радостно да пренесем такъв сравнително лек пострадал. Пострадалият остана хладнокръвен, спокоен и положително царствен през цялото време", се казва в изявлението.

Спасителната акция е 42-рата мисия на екипа за тази година и отнема общо 4 часа и 18 минути.

Това не е първият случай, в който спасителите трябва да помогнат на куче да се върне обратно fj планината.

През юли 2020 г. 121-килограмов сенбернар на име Дейзи се нуждаеше от спасяване от Скафел Пайк, след като показваше признаци на болка в задните си крака и отказваше да се движи.

Спасителната операция отнела общо пет часа и 16 членове на екипа на планинската спасителна служба в Уасдейл.

Скафел Пайк е най-високата планина в Англия с височина 978 метра (3209 фута). Намира се в известния Лейк Дистрикт, район, защитен от ЮНЕСКО, популярен сред туристите и почиващите.

Защо трябва да посетите Езерния район в Англия

Езерният окръг е известен като едно от най-красивите места в Европа. Дивите планини се извисяват над огромни езера, а перфектните като от картичка селца предлагат истински буколически места за отсядане и потапяне във всичко това.

Пейзажът все още се обработва от традиционни овцевъди, чийто добитък не може да бъде избегнат, когато се разхождате по хълмовете. Пешеходните маршрути там са легендарни, независимо дали става дума за изкачване на Скафел Пайк или за изследване на по-диви хълмове като Бленкатра, по-на север.
 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |