Трима задържани заради кучето с отрязаните уши

10.03.2023 10:54 0 | Прочетена (233)

Трима задържани за зверско посегателство върху куче. Преди дни ви разказахме за Фейт - куче на няколко месеца, което беше намерено с отрязани уши, по думите на ветеринарите - с лозарска ножица.

По информация на NOVA един от задържаните е на 27 години. Той е осъждан. Другите двама са непълнолетни - на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предишни провинения.

Хората, открили кучето, са подали сигнал в 1 РУ в София. Те са от организация за закрила на животните и сами са намерили извършителите. Часове по-късно те са задържани.

Според Сузана Мустафи от сдружение "Респект към животните" първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според специалистите посегателството е извършено с нож и скалпел.

“Искаме хората, които са причинили това на животното, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи.

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Вече е излязла от шоковото състояние. "Чувства се много по-добре. Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |