Частично бедствено положение е обявено във Враца заради ураганния вятър

18.01.2023 11:29 0 | Прочетена (728)

Във Враца е обявено частично бедствено положение заради ураганния вятър, който духа от часове над града. Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч., съобщават от общинската администрация. Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града. При необходимост ще бъдат включени и населени места на Враца, които имат сериозни поражения по инфраструктурата.

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щетите.

Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са пораженията в града, където има паднали и изкоренени дървета, увредени части от покривни конструкции и фасади на сгради, прекъснати електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови отпадъци.

На територията на населените места поривите на вятъра са значително по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „Бистрец“ и „Кулата“ има прекъснати електропроводници, а в село Власатица е увредена покривната конструкция на пенсионерския клуб.

"Призовавам гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност – да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети и възникване на инциденти", призова кметът Калин Каменов.

От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен червен код за силен вятър на територията на област Враца.

Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |