Вече са факт първите от 52 малки електрически автобуса на кв. Витоша ВЕЦ Симеоново и Горна баня

малките електрически автобуси

Свързани новини

23.09.2022 12:21 0 | Прочетена (53)

Вече са факт първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт в част от южните квартали.  

 Първият от 52 малки електрически буса, които ще са довеждащ транспорт на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Горна баня“ до големи спирки на градския транспорт, вече е произведен. Доставките в София ще започнат през ноември и догодина ще стартираме проекта.

 В София са и първите два електрически буса за иновативния проект за градски транспорт „по заявка“. Работим по този експериментален проект с нашите партньори от Софийския университет, Пловдивския университет, НИМХ и НСОРБ.
 Целта е да се даде алтернатива за придвижване с градски транспорт в квартали, които са гъсто населени, но без подходяща пътна инфраструктура. И в същото време да се използват електрически бусове с нулеви емисии.

  Тестването, с което ще се определят най-удобните за хората маршрути ще стартира през октомври с кварталите „Манастирски ливади – запад“ и „Манастирски ливади – изток“. Ще го направим заедно с граждани и гражданските организации по места.
  Следващият тестови маршрут ще бъде в зоната на м. „Гърдова глава“, „Бояна“, ж.к „Бъкстон“, „Павлово“ и част от „Красно село“.

Снимки - Аделина Ангелова

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |