Батериите за ел. автомобили, които издържат по-дълго от предвиденото, забавят програмите за рециклиране

Nissan

Свързани новини

07.09.2022 14:10 0 | Прочетена (126)

"Почти всички батерии за [електрически автомобили], които някога сме произвеждали, все още се намират в автомобилите", каза изпълнителният директор на Nissan Ник Томас.

"А ние продаваме електрически автомобили от 12 години", добави той.

Някога светът се тревожеше какво ще прави с милионите изхабени батерии за електромобили, след като те вече не захранват автомобилите и микробусите, които задвижват. Но това пренасищане на батерии за електрически превозни средства все още не се е реализирало - Nissan произвежда електрическия Leaf от 2010 г. , а инициативите на автомобилната индустрия за рециклиране на литиево-йонните клетки, включени в батериите за електрически превозни средства, бавно навлизат в Европа и САЩ, пише Forbes.

Електрическите автомобили разполагат със сложни системи за управление на батериите, които се грижат за дългосрочното им състояние. Повечето производители предлагат гаранции за батериите от седем или осем години или около 100 000 км пробег, но в индустрията се очаква батериите на електромобилите да издържат повече от това; те трябва да надживеят самите автомобили.

 Батериите за електрически превозни средства се състоят от повече от 2000 отделни литиево-йонни клетки, които работят заедно. Системите за управление на акумулаторите (BMS) позволяват клетките да се зареждат внимателно, като се запазва ефективността и животът им; литиево-йонните акумулатори на електромобилите живеят много по-дълго от литиево-йонните акумулатори на телефони и лаптопи, които са с по-малко усъвършенствани BMS.

"Нямаме голям запас от батерии, които да можем да превърнем в нещо друго", подчертава Томас, който е маркетинг директор на Nissan в Обединеното кралство и който наскоро се върна в родината си след работа в Япония, където ръководеше глобалния бизнес на Nissan с електрически превозни средства.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |