Байдън обяви извънредна ситуация в енергетиката в САЩ и разреши безмитен внос на слънчеви клетки и модули от Югоизточна Азия

слънчеви клетки и модули

Свързани новини

07.06.2022 13:49 0 | Прочетена (132)

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия за задаващата се криза в САЩ, като заяви, че страната му може да не е в състояние да произвежда достатъчно електроенергия, за да задоволи потребителското търсене, отчасти поради конфликта в Украйна.


В понеделник Байдън обяви извънредно положение в областта на енергетиката, заявявайки, че националната сигурност и качеството на живот са застрашени от потенциален недостиг на електроенергия. Той се позовава на Закона за отбранителното производство - първоначално част от усилията за индустриална мобилизация в отговор на Корейската война - за да стимулира вътрешното производство на слънчеви панели и други форми на "чиста" енергия за увеличаване на енергийните доставки, съобщи The White House."Множество фактори застрашават способността на САЩ да осигурят достатъчно производство на електроенергия, за да задоволят очакваното търсене от страна на потребителите", заяви Байдън в декларацията си за извънредна ситуация. "Тези фактори включват смущения на енергийните пазари, причинени от нахлуването на Русия в Украйна, и екстремни метеорологични явления, изострени от изменението на климата. "

 

За прекъсванията на електрозахранването в щати като Калифорния и Тексас е обвинявана по-голямата зависимост от възобновяемата енергия. Слънчевата и вятърната енергия са непостоянни, така че периодите на високо търсене не винаги са съпроводени с производство. В един от крайните примери вятърните турбини замръзнаха по време на историческия зимен студ миналата година в Тексас, което допринесе за прекъсване на електрозахранването, причинило 246 смъртни случая и щети за поне 195 милиарда долара.Извънредната декларация на Байдън включваше двугодишно освобождаване от мита за соларни панели от четири държави от Югоизточна Азия. Предложените тарифи са обвинявани за забавянето на големи проекти за слънчева енергия в САЩ. Около три четвърти от соларните модули, инсталирани в САЩ, се внасят от Югоизточна Азия.Президентът обвинява Русия за рекордните цени на горивата в САЩ и за рязкото повишаване на инфлацията до 40-годишен връх. Той също така обяснява наближаващата световна продоволствена криза с конфликта между Русия и Украйна.

 

 

 

 

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |