Продължават да откриват човешки останки в най-голямото водохранилище в САЩ

Водохранилище в САЩ

Свързани новини

11.05.2022 11:37 1 | Прочетена (273)


 Още човешки останки бяха открити в езерото Мийд само седмица, след като тялото на предполагаема жертва на убийство беше открита в бързо намаляващото водохранилище, съобщава profit.bg.

Рейджърите са информирани за поредното зловещо откритие в събота.

Преди това на 1 май беше открито тяло във варел, заседнал в тинята на бързо отстъпващата брегова линия на езерото.

Езерото Мийд е най-голямото водохранилище в САЩ и осигурява питейна вода на 20 милиона души от Лас Вегас до Лос Анджелис.

От полицията предупреждават, че с намаляването на нивото на водата вероятно ще се появяват още тела.

Нивото на водата на езерото Мийд намалява от 2000 г. Периодите на суша се задълбочават в последните години, а учени твърдят, че климатичните промени утежняват ситуацията.

Според разследващите органи откритото миналата седмица тяло е на човек, който е прострелян фатално през 70-те или 80-те години на миналия век.

Дупката в езерото Бариеса, която се появява рядко и поглъща всичко (видео)През по-голямата част от годината най-голямото езеро в американския окръг Напа - Бариеса, изглежда като всяко друго по света

Детективът от отдел Убийства на полицията в Лас Вегас Рей Спенсър заяви пред местни медии, че това е установено по дрехите и обувките на жертвата, тъй като такива са се продавали във веригата магазини Kmart по онова време.

Корозиралият метал на варела също се изследва за евентуални допълнителни доказателства, информира BBC.

"Това ще е много труден случай. Бих казал, че има много голяма вероятност с понижаването на нивото на водата да намерим още човешки останки", заяви Спенсър пред телевизия CBS News след първото откритие.

През изминалия уикенд неговата прогноза се оказа точна.

От Службата на националните паркове на САЩ, която патрулира около езерото Мийд, обявиха, че са информирани за най-новата находка в събота следобед.

Езерото Мийд, което се намира на границата между щатите Невада и Аризона, е създадено с построяването на язовирната стена Хувър Дам през 30-те години на миналия век.

Зловещите открития са направени в период, в който водата в езерото отново пада до най-ниското си ниво, откакто е напълнено.   

 

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

  • 001 Katherina Dunckley
    20.01.2023 00:44

    Dear econews.bg Webmaster, identical right here: Link Text

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |