Ракетата на Елон Мъск SpaceX е на път да се сблъска с Луната

Ракетата на Мъск

Свързани новини

27.01.2022 10:15 0 | Прочетена (246)

Ракета, изстреляна от компанията за космически изследвания на Илон Мъск, е на път да се разбие в Луната и да експлодира, предаде bbc.com.Носителят на Falcon 9 беше изстрелян през 2015 г. , но след като изпълни мисията си, той нямаше достатъчно гориво, за да се върне към Земята, и вместо това остана в космоса.Астрономът Джонатан Макдауъл заяви пред BBC News, че това ще бъде първият известен неконтролиран сблъсък на ракета с Луната.Но последиците ще бъдат незначителни, казва той.

 

Ракетата е изоставена във висока орбита преди седем години, след като е изпълнила мисия за изпращане на космически метеорологичен спътник на разстояние един милион мили.

 

Той е част от програмата за космически изследвания на г-н Мъск SpaceX - търговска компания, която в крайна сметка има за цел да осигури живот на хора на други планети.

 

От 2015 г. насам ракетата е привличана от различните гравитационни сили на Земята, Луната и Слънцето, което прави пътя ѝ донякъде "хаотичен", обяснява професор Макдауъл от американския Център по астрофизика Харвард-Смитсониън.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |