Sony поглежда към електромобилите за "следващото голямо нещо"

електромобил

Свързани новини

06.01.2022 10:29 0 | Прочетена (76)

Sony Group Corp. проучва все по-сериозно възможността за пускане на пазара на свой собствен електромобил, присъединявайки се към технологични конкуренти като Xiaomi и Foxconn, които навлизат в бързо развиващата се индустрия, пише investor.bg.

Главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида обяви създаването на дъщерната компания Sony Mobility Inc. по време на ключовото събитие на концерна в рамките на технологичното изложение CES 2022 в Лас Вегас във вторник, предава Bloomberg.

Технологичният гигант представи и прототип на електрически автомобил от типа SUV, за да съпроводи анонса, въпреки че не бяха предоставени подробности за цената или датата на пускане на пазара. Sony е лидер в изработването на сензори за автономни и самонаблюдаващи се превозни средства - нарастващ сегмент от нейния бизнес със сензори, който обхваща по-голямата част от смартфоните и цифровите фотоапарати в света.

Акциите на компанията поскъпнаха с 4,7% в Токио в сряда.

„Проучваме възможността за търговско пускане на Sony EV“, каза Йошида на пресконференцията. „Sony е добре позиционирана като компания за творчески развлечения, за да предефинира мобилността“.

На същото събитие две години по-рано базираната в Токио компания представи първия си прототип на автомобил, наречен Vision-S. Създаден в сътрудничество с участници в автомобилната индустрия, включително Magna International Inc. и Robert Bosch GmbH, той е концептуален автомобил, който демонстрира технологиите на Sony, обхващащи основните ѝ предимства в областта на развлеченията и сензорите.
Vision-S е снабден с вътрешни и външни сензори и се използва от Sony за тестване на технологиите за автономно шофиране. Компанията работи и върху системи за забавление в новата кола.

Секторът на електрическите превозни средства е все още малък, като представлява само около 3% от настоящите продажби в САЩ, но привлича голям интерес и инвестиции.

General Motors скоро обяви, че планира да инвестира повече от 35 млрд. долара в електрически и автономни превозни средства до 2025 г.

А редица технологични компании - от китайската Xiaomi Corp. до тайванската Foxconn Technology Group, се насочиха към електрическите превозни средства, за да разнообразят дейността си отвъд мобилните телефони и персоналните компютри. Амбициите на Apple Inc. за електрически автомобил са сред най-внимателно разглежданите, а през ноември Bloomberg News съобщи, че технологична фирма номер 1 в света ускорява развитието на този бизнес.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |