Въздействието върху изменението на климата може да се окаже необратимо: ООН

Свързани новини

09.08.2021 11:52 0 | Прочетена (460)

Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC) представи в понеделник резултати от свое проучване за изменението на климата, показващи, че някои ефекти от изменението на климата, като топене на ледените шапки и повишаване на морското равнище, могат да бъдат необратими, предаде БНР.

Проучването, спонсорирано от Организацията на обединените нации, също така посочва, че "само бързи, стремителни и продължителни" съкращения на емисиите на парникови газове могат да помогнат на света да не надхвърли целта за повишаване на температурата с 1,5 до 2,0 градуса по Целзий.

Освен това държавите ще трябва да ускорят усилията си за достигане на нулеви и дори отрицателни емисии, се отбелязва с доклада на IPCC.

И накрая, в проучването се отбелязва, че планетата Земя се е затоплила с 1,1 градуса по Целзий в сравнение със средното ниво за периода от 1850 до 1900 година, като се прогнозира, че светът ще надхвърли горепосочената си цел (за затопляне с 1,5-2,0 °C) някъде между 2030 и 2035 година.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |