Hyundai и Apple подписват споразумение за автономни коли до март

Свързани новини

12.01.2021 16:49 0 | Прочетена (67)

Южнокорейският автомобилен концерн Hyundai Motor и американският технологичен гигант Apple Inc планират да подпишат споразумение за партньорство за изграждането на автономни електрически автомобили до март и да започнат производство около 2024 г. в САЩ, съобщава корейската медия Korea IT News.  Компаниите могат или да произвеждат електрически превозни средства в завод в Джорджия, собственост на Kia Motors, филиал на Hyundai Motor Group, или да инвестират в ново съоръжение в САЩ, което може да произведе до 400 000 превозни средства годишно. В доклада се споменава също, че „бета версия“ на „Apple Car‌“ може да бъде пусната през 2022 година.

 Миналият месец Ройтерс съобщи, че производството на „Apple Car“ може да започне около 2024 г. и тази времева рамка отново е отразена в днешния доклад. Стартът на производството през 2024 г. може да е малко амбициозен, тъй като доклад от Bloomberg миналата седмица казва, че „Apple Car“ не е „наблизо до производствения етап“ и може да бъде готов след около пет до седем години.

 Актуализирана версия на новината на Korea IT News премахва редица подробности, включително местоположението на съоръжението за производство и капацитета, както и сроковете за подписване на споразумението и пускането на първите превозни средства.

В оригиналната новина се посочва, че компаниите планират да произвеждат автомобили в завода на Kia Motors в Джорджия или да инвестират съвместно в нова фабрика в САЩ, за да започнат да произвеждат по 100 000 превозни средства годишно около 2024 г.

Пълният годишен капацитет на предлагания за изграждане завод ще бъде 400 000 превозни средства.

В новината се изтъква още, че Hyundai и Apple планират да пуснат „бета версия“ на първия проект през следващата година.

Ройтерс съобщи миналия месец, че Apple ще се фокусира върху автономните автомобилни технологии и се стреми да произведе пътническо превозно средство, което може да включва иновативна технология за батериите, създадена от компания.

Акциите в Hyundai Motor поскъпват с 14,6% в края на търговията в Сеул, докато тези книжата на производителя на авточасти Hyundai Mobis прибавят 12,7% към стойността си, а тези на Kia поскъпват с 9,1%. 

 

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |