И Volvo ще прави автономни електромобили

17.09.2018 10:47 0 | Прочетена (884)



Volvo Trucks също работи по създаването на автономни електрически превозни средства, съобщи компанията. Нейната визия за този вид транспорт е по-сдържана от тази на редица други производители: според Volvo, безпилотните електрически коли могат да обслужват повторяеми маршрути, бидейки управлявани централизирано. Така може да се осигури по-ефективен, по-безопасен и по-чист транспорт.

В представите на Volvo автономните електрически автомобили са свързани постоянно. Те имат връзка с облачна система за мониторинг и контрол. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за автономно шофиране. Те са създадени, така че да намират текущата си позиция с точност до сантиметри, да наблюдават в детайл и да анализират какво се случва с другите участници в пътното движение, а след това да реагират с изключителна прецизност.

Центърът за контрол на транспорта наблюдава непрекъснато движението на автомобилите и през цялото време разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, съдържанието на товара, изискванията за сервизно обслужване и други ключови параметри. Както при процесите в промишленото производство, скоростта и траекторията на движение са персонализирани, за да се избегне излишното чакане и да се увеличи точността на доставките. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, за да създадат оптимален поток.

Съществено е, че автономните автомобили на Volvo могат да се използват като влекачи и са съвместими със съществуващите устройства за превоз на товари/ремаркета:


 Източник: GreenTech.bg

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |