Кой е Красимир Георгиев?

19.12.2011 17:52 150 | Прочетена (421506)

Концесията за нефт и газ на 7000 кв.км български териториални води в Черно море отново извади на бял свят името на Красимир Георгиев и кръга “Фронтиер”. Рискът за екологията е очеваден, а фактът, че човекът участва чрез близки до него фирми в проекта Бургас – Александруполис, а също и в застрояването на Банско, заедно с Вальо Топлото, го прави достоен за нашата рубрика Врагове на природата. Кой е Красимир Георгиев разказва в. “Сега”:

“Ако следователите по делото "Топлофикация" искат да узнаят подробности по връзките на фирма "Фронтиер" и нейния собственик Красимир Георгиев у нас и зад граница, би трябвало да се въоръжат с огромно търпение. У нас почти няма значим бизнес проект в енергетиката и инфраструктурата, в който "Фронтиер", Красимир Георгиев и свързани с него лица да не участват.
Всъщност покрай бизнесмена се разшумя заради отношенията му с министъра на енергетиката Румен Овчаров. През 70-те години на миналия век двамата са учили в Москва. За него министърът казва: "Аз даже на моменти си мисля, че и Красимир Георгиев в крайна сметка ще се окаже жертва поради спекулацията, че той е близък с мен. С него съм се запознал през 1974 г. в Москва, където той вече беше студент, аз отидох една година след него. По-късните години сме работили заедно в Благоевски районен комитет на БКП, където той ми беше ръководител известен период от време. Били сме близки, но през последните години отношенията ни не бяха чак до такава степен близки. Той се разви по бизнес направление. А аз се занимавах с политика".
Това министърът каза пред БНТ ден преди да бъде пратен в принудителен отпуск от премиера. Той разказва още как шефът на следствието Ангел Александров му е показвал разпечатки от специални разузнавателни средства (СРС) с какви институции за какво е преговарял Георгиев.

Но и без СРС може да се заключи, че собственикът на "Фронтиер" е

бизнесмен с неограничени възможности, добре приет във всяко министерство, независимо кое правителство е на власт. Основните проекти на Георгиев и неговите съдружници Едуард Манукян и Георги Сотиров са в енергетиката и в регионалното развитие и благоустройството. Любопитното е, че във второто връзката се осъществява винаги през държавното дружество "Техноекспортстрой".
Ключовите прояви на "Фронтиер" в регионалното ведомство са две - концесиите за магистралите "Тракия" и "Хемус" и проектът за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис. И двете започват от времето на министър Валентин Церовски.
Още през лятото на 2004 г. Красимир Георгиев влиза в управата на регистрираното акционерно дружество "Магистрала Хемус". И до ден днешен не е ясно по какви критерии той се озовава там, тъй като акционери в дружеството са две държавни фирми - "Техноекспортстрой" и "Автомагистрали", съответно с дял от 24 и 25%, и италианската "Салини Конструтори" с 51%. Италианците от години се оплакват, че българската държава ги е отрязала от полученото в началото на 90-те години право да концесионират магистралата от Калотина до Капитан Андреево. Според плановете фирмата "Магистрала Хемус" трябваше да стопанисва аутобана от София до Варна.
Останалите управляващи от българска страна са шефът на "Техноекспорстрой" Емил Коцев, брат на сегашния зам.вътрешен министър Бойко Коцев, и тогавашният началник на кабинета на министъра на регионалното министерство Калин Рогачев, понастоящем зам.-министър там. Пред в. "Сега" бившият регионален министър Валентин Церовски заяви, че не си спомня по какви причини Георгиев е включен в управлението на дружеството, но фирмата не функционирала. Била създадена с идеята да се тушират претенциите на италианците към "Тракия". От "Фронтиер" пък твърдят, че Георгиев е поканен лично от Церовски.
Хора, работили по това време в екипа на Церовски, се сещат, че Красимир Георгиев е представен от бившия министър като експерт с опит в подготовката на международни проекти. "Истинският интерес на Георгиев всъщност беше "Тракия", коментират източници от регионалното министерство, пожелали анонимност. Очевидно е, че концесията на "Тракия" и на "Хемус" са правени по една и съща матрица, тъй като действащите лица се повтарят - двете държавни фирми и "Фронтиер" като техен консултант, плюс чужд инвеститор - португалски или италианска фирма, плюс регионалното министерство, управлявано от Церовски.
Официално не е известно фирми на Красимир Георгиев да са кандидатствали за "Тракия", макар че "Фронтиер" е била своеобразна свръзка между българските компании в концесията с американската правна фирма McGuire Woods. Американците представляват българските държавни фирми в преговорите с португалските партньори.
Въпросната американска консултантска компания за пръв път нашумя в България след визита на представител на регионалното министерство и на "Техноекспорстрой" в САЩ по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски. За първи път обаче американците са доведени в България през 1998 г. от съдружника на Красимир Георгиев във "Фронтиер" - Едуард Манукян. Тогава президентът на McGuire Woods Къртис Кауард и Манукян
даряват 80 000 долара на фондацията на Елена Костова"Бъдеще за България" за дома за сираци в Златица. Вероятно този, а и други жестове тогава отварят доста врати за навлизане в енергетиката, защото до онзи момент видимият бизнес на Красимир Георгиев се върти около чейндж бюрата "7М" и неуспешния опит за създаване на застрахователна компания. След дарението "Фронтиер" започва да се появява в по-мащабни проекти, сред които 6 микровеца. Интересното е, че другият съдружник на Красимир Георгиев - Георги Сотиров, се опитва да омаловажи постиженията на фирмата в тази област. Той твърди, че от вецовете действа само един и още един е в проект - останалите фирми са регистрирани само за проучване на местата за изграждането им и за снабдяване с многобройните разрешителни за дейност.

Миналата година McGuire Woods нашумя и по друг повод - името й бе свързано пряко с "Техноекспортстрой" в лобистка кампания. Според информация на електронното издание "Портал Европа", държавното дружество е платило определена сума на McGuire Woods Consulting - щатска лобистка фирма, дъщерна на McGuire Woods, за да помогне на президента Георги Първанов да организира неофициалната си визита във Вашингтон в края на октомври 2005 г. След избухването на скандала от "Техноекспорстрой" и от президентството отрекоха информацията. Интересното е обаче, че изплатената от "Техноекспортстрой" сума за правните консултации на американската фирма съвпада до долар със сумата, записана в годишния доклад на правосъдното министерство на САЩ за извършените лобистки услуги. И в двата случая става дума за 9459 долара.

Другият ключов проект, където


топлата връзка между "Техноекспорстрой" и "Фронтиер" е очевидна, е петролопроводът Бургас-Александруполис. В продължение на няколко години двете фирми се водеха собственици в "Универсален терминал Бургас". Очакваше се дружеството да бъде ключов участник в петролопровода в България. През тази година, малко след като гръмнаха скандалите със столичната топлофикация, правителството изненадващо реши да извади "Универсален терминал Бургас" от нефтения проект.

На въпрос как са попаднали в "Универсален терминал Бургас" от "Фронтиер" обясниха, че са влезли в схемата след конкурс, обявен от регионалното министерство. Въпросният конкурс обаче изобщо не е за създаване на смесено дружество, и то с държавни предприятия. Поканата, публикувана през юни 2004 г., гласи, че се търсят "проявяващи интерес" към проекта Бургас-Александруполис, които трябва "да опишат намерения за осъществяването му". Така или иначе "Универсален терминал Бургас" прекрати съществуването си, още преди да е заработил. Официалната версия, лансирана от регионалния министър Асен Гагаузов за изваждането на фирмата от проекта, беше, че за двата нефтопровода - Бургас-Александруполис и Бургас-Вльора, се предвижда да има отделни терминали. Това обезсмисляло съществуването на "Универсален терминал Бургас".

бикновено когато Красимир Георгиев реши да участва в някакъв проект, той или негови хора регистрират специално дружество. Освен в случая с Бургас-Александруполис така е процедирано например и с "Топлоцентрала Земляне". Там акционери са "Топлофикация София" с 34%, австрийската VA Tech hydro Gmbh с 33% и канадската "Нортланд Пауър" с 33%. Нищо не издава участието на Красимир Георгиев в това дружество освен адреса на регистрацията му - столичния булевард "Фритьоф Нансен" 9, където се намират и всичките останали фирми на Георгиев. Замисълът на това дружество, чийто управител е арестуваният зам.-шеф на столична топлофикация Емил Антонов, е да създаде когенерационна мощност в ТЕЦ "Земляне", произвеждаща топлоенергия. Така поне твърдят източници от столичната топлофикация. В такива случаи централата продава на столичната топлофикация топлоенергия, а на НЕК - ток. Подобни проекти станаха особено актуални тази година покрай проблемите на "Топлофикация". Но "Топлоцентрала Земляне" е закрита по-малко от месец след учредяването си през април 2001 г.

От "Фронтиер" дават съвсем друго обяснение за тази фирма - че е регистрирана от неизвестни за тях лица и че тъй като адресът е бизнес сграда, всеки може я посочи за седалище. А VA Tech hydro Gmbh и "Нортланд Пауър" са достатъчно големи компании, за да им искат обяснение какво правят в съдружие със столичната топлофикация.

От "Фронтиер" обясняват още, че те първи са въвели у нас т.нар. модел за проектно финансиране. Първият подобен проект е от края на 90-те години и в него действително участва Красимир Георгиев. Това е рехабилитацията на ТЕЦ "Марица-изток 3", която се прави от смесено дружество между НЕК и американската "Ентерджи". По времето на кабинета "Сакскобургготски" американците продадоха дела си на италианската "Енел".

Работата на консултанта в такива проекти е решаваща, защото той изготвя цялата схема - довежда инвеститора, прави план по години, сключва или помага да се сключат всички договори с държавата или държавни дружества, подготвя документите за кандидатстване за заеми.

Ако е нужна държавна гаранция или промяна на законодателството, организирането на всичко това също е работа на консултанта. Няма думата единствено когато се стигне до теглене на кредитите и до прехвърляне на собственост. Обикновено за работата си консултантът получава между 0.1% и 0.5% от стойността на целия проект или отделно уговорена комисиона от самите банкови заеми или и двете заедно.

Всичко това е


дейност, свързана с огромно лобиране, и то пред най-различни институции - парламент, правителство, министерства, регулаторни органи, чужди посолства и т.н. По тази логика уязвими за евентуални връзки с "Фронтиер" освен Румен Овчаров са и неговите предшественици в три правителства назад, както и всеки, заемал пост, даващ възможност за вземане на важни решения в енергетиката.

Проектът за рехабилитация на ТЕЦ "Марица-изток 3" например, който е за 600 млн. евро, започна още през 1999 г. Основните договори бяха сключени седмица преди парламентарните избори през 2001 г., а работата - поставянето на сероочистващи инсталации, продължава и досега.

Специално за ТЕЦ "Марица-изток 3" се наложи НЕК да сключи дългосрочен 15-годишен договор за изкупуване на тока от централата. Това стана въпреки протестите и на Световната банка, и на МВФ, които смятаха, че така се блокира либерализацията на сектора.

Другият голям енергиен проект, в който изплува името на Красимир Георгиев, е изграждането на хидровъзел "Цанков камък". Инвестицията там е 220 млн. евро Схемата е почти същата - държавната НЕК, която е основен инвеститор, сключва договор за изграждането на язовира с австрийските фирми VA Tech hydro Gmbh, Verbundplan Gmbh и Alpine Mayreder Gmbh за проектиране, построяване и оборудване на бъдещия ВЕЦ. Кредитите и застраховките им са от австрийски банки, като част от средствата НЕК погасява с продажбата на спестените емисии въглероден двуокис.

По проекта консултантът Красимир Георгиев почва да работи през 2002 г., но окончателните договори са сключени през септември 2003 г. VA Tech hydro Gmbh е същата фирма, която е планирала да се намеси в сделка и в ТЕЦ "Земляне" и за която "Фронтиер" твърди, че нищо не знае.

В "Цанков камък" е

намесен и друг бизнесмен, към когото прокуратурата прояви интерес - Николай Вълканов, бивш вицепрезидент на "Мултигруп", шеф на "Минстрой холдинг" и близък на Ахмед Доган. Холдингът е нает за подизпълнител на Alpine Mayreder.

Друг голям играч в енергетиката - собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, също е подизпълнител за част от дейностите по "Цанков камък". Проектът "Цанков камък" още през 2003 г. получи отличието на британското списание "Euromoney" за сделка на годината в Европа.

Почти същата схема като на "Цанков камък" е приложена и при проекта на струващата 65 млн. евро водна каскада "Долна Арда", която също е консултирана от Красимир Георгиев. Дори изпълнителите и подизпълнителите са същите - австрийските фирми плюс "Риск инженеринг".

От "Фронтиер" отричат категорично участие в каквито и да е дейности в АЕЦ "Козлодуй", а за проекта АЕЦ "Белене" потвърждават интерес, но твърдят, че засега не участват никъде.

Засега


най-неясно остава участието на "Фронтиер" в офсетните сделки на икономическото министерство. Ако Георгиев има отношение към тях, това е единствената дейност, в която той би могъл да бъде пряко свързан с Румен Овчаров. От края на миналата година Министерството на икономиката и енергетиката получи от военните правото да определя офсетната част от тези сделки, т.е. кои проекти на чуждия доставчик на военна техника ще бъдат одобрявани като част от неговите ангажименти.

Засега от "Фронтиер" признават само за опит да влязат в офсетните сделки. В началото на годината от италианската "Аления Аеронаутика" са поискали от няколко консултантски фирми, сред които и "Фронтиер", да им предложат проекти за финансиране в България като част от офсета. "Ние можехме в този момент да им предложим няколко проекта за възобновяеми енергийни източници, но повече не ни потърсиха и въобще не сме сигурни, че са избрали някого", твърдят от "Фронтиер".

"Аления" трябваше да достави на Българската армия няколко самолета "Спартан", като стойността на цялата сделка е около 200 млн. евро. От фирмата на Красимир Георгиев отричат да имат други предложения в тази област, а от икономическото министерство изобщо не желаят да дадат информация докъде са се придвижили офсетните сделки”.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

 • 150 Best Essay Writer
  18.11.2017 09:28

  buy essay high school essay help order essay online cheap quick help writing an essay

 • 149 White Paper Writer
  17.11.2017 18:58

  help me essay college essay help writing a college essay college essays

 • 148 Joecrano
  17.11.2017 07:12

  short term loans online new payday loan lenders best short term loans short loans

 • 147 My Homework Now
  17.11.2017 00:31

  online essay buy essays writing the college essay buying essay

 • 146 Homework Charts
  16.11.2017 10:12

  buy an essay website for essays in english college admissions essay help writing essays in college

 • 145 Jamescrano
  15.11.2017 15:31

  college essay service college essay college essays https://collegeessay.us.com - college essays

 • 144 Jamescrano
  15.11.2017 06:52

  personal loans quick quick personal loans in new york fast cash loan no credit check https://quickloans.us.com - quick payday loans direct lenders

 • 143 Jamescrano
  14.11.2017 23:56

  buy college essays essays for money essay buying https://buyessays.us.com - buy essay

 • 142 Jamescrano
  14.11.2017 03:09

  free sex webcam sex webcam webcam sex https://webcamsex.us.com - adult cam

 • 141 Jamescrano
  14.11.2017 00:44

  buy an essay help writing dissertation economics assignment help law assignment help direct payday lenders direct payday lenders payday lenders direct direct payday lenders online online payday loans online payday loans online payday loans online payday loans best payday loan payday loan near me best payday loan best payday loan literature review writing services paper writing service essay writing service help with math homework algebra easy online payday loans the best online payday loans easy online payday loans cash loans buy assignment assignment help uk websites for essays buy essay online online installment loans payday loan online payday advance loan advance cash payday loan

 • 140 Jamescrano
  13.11.2017 20:55

  buy an essay paper buy an essay cheap best website to buy essays https://buyessays.us.com - buy an essay online cheap

 • 139 Jamescrano
  13.11.2017 17:42

  payday loans online Discover More here i found it https://onlineloans.us.com/ - payday loans online

 • 138 Get A Loan
  13.11.2017 16:15

  quick loans fast loans no credit check payday loans quickly quick loans online same day

 • 137 Jamescrano
  13.11.2017 12:39

  quick loans chattanooga tn quick unsecured loans money loan fast https://quickloans.us.com - quick personal loans online

 • 136 Bad Credit
  12.11.2017 07:41

  short term personal loans short term loans canada cash advance loans las vegas short term loans

 • 135 Cash Advance
  12.11.2017 01:10

  bad credit payday loans payday loans for bad credit unsecured personal loans for people with bad credit best loan company for bad credit

 • 134 Paydayloan
  11.11.2017 21:27

  short term loans short term loans no credit checks short term cash loans short term loan lenders

 • 133 Joecrano
  11.11.2017 15:27

  write my essay write my essay write an essay help me with my essay

 • 132 Joecrano
  11.11.2017 10:24

  buy essays online buy essays online buy essay online buy essays online

 • 131 Jamescrano
  10.11.2017 18:52

  no credit check loan cash money loans short term loans direct lenders https://shorttermloans.us.com - short term loans oklahoma

 • 130 Payday Loan
  10.11.2017 13:53

  quick personal loans bad credit quick loans fast loans lenders quick cash no credit check

 • 129 Speedy Cash
  10.11.2017 13:13

  personal loans comparison short term loans for bad credit loans short term unsecured short term bad credit loans

 • 128 Money Loan
  10.11.2017 03:46

  quicken loans rates loans quicken loans quicken fast same day loans

 • 127 Jamescrano
  09.11.2017 21:43

  payday loans on line online payday loan lenders payday loan lenders fast online payday loans cash advance no credit check payday advance loan no credit check payday loans direct lenders no credit check i need help with my geometry homework paper writing service paper writing paper writing service instant online payday loan best payday loans online direct payday lenders online instant online payday loan easiest payday loan to get fastest payday loan easiest payday loan to get loans online instant approval same day loan payday loan direct lenders direct payday lenders payday loan direct lenders essay writer online essay application essay essay writer buy a research paper online buy an essay buy an essay buy an essay cam live porn live porn webcam adult cam free live porn chat college math homework help scholarship essay pay to have homework done scholarship essay

 • 126 Assignment Helps
  09.11.2017 18:58

  websites that write essays for you buy essays help with college essay writing order essay online cheap

 • 125 Jamescrano
  09.11.2017 13:15

  direct payday lenders online payday loan online payday loan lenders online payday loan lenders college essay theses and dissertations online primary homework help vikings essay writing online loans no credit check instant approval advance cash payday loan advance cash payday loan small online payday loans erotic chat free porn cams free webcam sex virtual sex write my paper write my research paper write my paper for me write my paper for me payday lenders direct the best online payday loans best cash loan best payday loans online writing a paper homework online midlothian isd writing a paper writing a paper college essay writer college essay writer essay help essay writer

 • 124 Joecrano
  09.11.2017 08:35

  website for essays buy an essay paper buy essay online buy essay online cheap

 • 123 Essay Writer Review
  09.11.2017 03:24

  essay online buy buy essay without getting caught buy essay help with college essay writing

 • 122 Jamescrano
  09.11.2017 01:39

  online payday loans for bad credit direct lender direct lenders immediate payment loans best payday loans online payday lenders direct loans online bad credit payday lenders direct payday loan best essay writing service best essay writing service best essay writing service paper writing buy essay buy an essay do my term paper buy essay write my paper for me do my term paper primary help homework write my paper easy cash payday loan easiest payday loan to get payday advance loan online payday loan application dissertation writing homework help social studies essay writing help with dissertation writing application essay application essay application essay application essay

 • 121 Buy An Essays
  08.11.2017 18:00

  need help writing an essay order essay online essay online buy buy essay

 • 120 Buy Essay Papers
  08.11.2017 09:38

  buy essay buy essay buy essay buy essay

 • 119 Writing Essay Online
  08.11.2017 06:28

  buy essay online buy essay online best essay websites buy essays online

 • 118 Buy Essay Papers
  07.11.2017 23:24

  buy an essay buy essay online website to write essays buy essay

 • 117 Joecrano
  07.11.2017 22:22

  help me write my college essay college essay review services college essay writing help college essay help

 • 116 Joecrano
  07.11.2017 15:12

  buy college essays help writing a college essay history essay help help with college essay

 • 115 Homework Research
  06.11.2017 21:39

  buy online essay essay online buy website to write essays professional college essay writers

 • 114 Joecrano
  06.11.2017 17:47

  quick loans online quick payday loan online quick loans no credit check fast loans online

 • 113 Online Paper Writer
  06.11.2017 11:36

  buy essay buy essay online essay buy essay

 • 112 A Payday Loan
  06.11.2017 11:22

  quick loans online easy loans online no credit check quicken loans quick loans

 • 111 Personal Loans
  06.11.2017 07:58

  quick short term loans short term loans short term payday loans unsecured personal loans for bad credit

 • 110 Write An Essay
  06.11.2017 01:49

  buy an essay for college order essay online buy essays online buy essays

 • 109 Jamescrano
  05.11.2017 07:32

  payday loans for bad credit online bad credit payday loans payday loans for bad credit https://badcreditpersonalloans.us.com - where to get personal loans

 • 108 Jamescrano
  05.11.2017 02:30

  get a personal loan personal loans bad credit bad credit personal loans reviews https://badcreditpersonalloans.us.com - payday loans bad credit approval

 • 107 Quick Loans
  05.11.2017 00:28

  fast payday loan online quick personal loans quick personal loans fast loans

 • 106 Joecrano
  03.11.2017 22:33

  easy essay help help with essays assignments help me essay writing an essay for college

 • 105 Joecrano
  03.11.2017 18:02

  payday loans for bad credit here i found it speedy cash bad credit loans direct lenders

 • 104 Online Payday Loan
  03.11.2017 14:27

  easy loans for bad credit online quick loans quicken loans quick payday loans

 • 103 Direct Lender Loans
  03.11.2017 07:34

  bad credit personal loans guaranteed bad credit personal loans payday loans bad credit bad credit personal loans reviews

 • 102 Get A Loan
  03.11.2017 03:26

  personal loans for bad credit bad credit personal loans personal loans for bad credit in ohio bad credit personal loans

 • 101 Jamescrano
  03.11.2017 00:40

  online payday loan payday loans payday loans online alberta https://paydayloans.us.org/ - online payday loans no credit check

 • 100 Joecrano
  01.11.2017 18:07

  free porn chat webcam sex adult webcam free sex chat cams

 • 099 Payday Express
  01.11.2017 14:49

  personal loans for bad credit payday loans bad credit guaranteed loan approval with bad credit easy loans to get with bad credit

 • 098 Jamescrano
  01.11.2017 14:38

  short term loans oklahoma short term cash loans personal loan comparison https://shorttermloans.us.com - next day loans

 • 097 Joecrano
  01.11.2017 08:55

  custom essay writing essays WriteMyEssay.us.com custom essay writing

 • 096 Jamescrano
  01.11.2017 06:33

  payday bad credit loan for more info payday loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - best payday loan

 • 095 Joecrano
  01.11.2017 01:02

  for more info assigning oxidation number essaywritingservices.us.com essay writing service

 • 094 Jamescrano
  31.10.2017 06:28

  payday loans online Find Out More payday loans online https://onlineloans.us.com/ - Clicking Here

 • 093 Essay Writer Online
  30.10.2017 19:39

  buy essay buy an essay online buy essays college admission essay help

 • 092 Assignment Define
  30.10.2017 06:30

  write college essays buy essay online buy essay help me with my essay

 • 091 Custom Essay Writers
  27.10.2017 11:48

  extended essay help buy college essay college essay college admissions essay help

 • 090 Money Loan
  27.10.2017 00:31

  best place to get a personal loan short term loans best payday loans quick money loans

 • 089 Buying Essays Online
  26.10.2017 23:33

  help with an essay essay buying buy essay buy essays online

 • 088 Easy Payday Loan
  26.10.2017 19:59

  bad credit payday loans personal loans bad credit personal loans with bad credit and no cosigner payday loans bad credit dallas

 • 087 Buying Essay
  26.10.2017 12:26

  essays help buy college essays online college essays help help me to write an essay

 • 086 Jamescrano
  25.10.2017 17:08

  college level essay writing help me write my college essay buy essay https://buyessay.us.com - online essay writing help

 • 085 Jamescrano
  23.10.2017 07:54

  direct lenders for bad credit payday loans for bad credit online payday loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit

 • 084 Jamescrano
  21.10.2017 08:40

  order essay paper buy an essay online cheap compare and contrast essay help https://buyessay.us.com - order essay now

 • 083 Jamescrano
  20.10.2017 23:57

  essaywritingservices.us.com essay writing service review essay writing service https://essaywritingservices.us.com - essay writing service

 • 082 Jamescrano
  20.10.2017 17:19

  payday loans direct lenders payday loans online cash advance https://paydayloans.us.org/ - payday loans online

 • 081 Jamescrano
  19.10.2017 16:00

  online payday loan online payday advance loan payday loans online https://onlineloans.us.com/ - loans online

 • 080 Jamescrano
  19.10.2017 08:24

  essay writer online buy essay online online essay writing https://essayonline.us.com - write essay online

 • 079 Jamescrano
  19.10.2017 05:23

  payday loans online payday loans loans for bad credit https://paydayloans.us.org/ - payday loans

 • 078 Jamescrano
  19.10.2017 00:39

  webcam porn live webcam porn live free sex chat https://freesexchat.us.com - free online sex chat

 • 077 Online Lenders
  17.10.2017 13:05

  payday loans bad credit payday loans for bad credit direct payday lenders bad credit direct lenders for bad credit

 • 076 Jamescrano
  17.10.2017 09:33

  girls chat sex chat sex chat free adult sex chat

 • 075 Essay-writer.Org
  17.10.2017 08:25

  online essay writer article source writing online buy an essay online

 • 074 Jamescrano
  17.10.2017 03:35

  WriteMyEssay.us.com https://writemyessay.us.com write my essay https://writemyessay.us.com/

 • 073 Bad Credit
  17.10.2017 02:33

  payday loans online website here best payday loans online personal loans

 • 072 Jamescrano
  17.10.2017 00:37

  sex chat online free sex webcam free adult sex chat xxx web cams

 • 071 Custom Essay Writers
  16.10.2017 14:03

  writemyessay.us.com write my essay online essay online online essay writer

 • 070 Jamescrano
  15.10.2017 19:40

  Full Report payday loans online payday loans online payday loans online

 • 069 Jamescrano
  15.10.2017 18:07

  write my essay for more WriteMyEssay.us.com https://writemyessay.us.com - WriteMyEssay.us.com

 • 068 Cheap Essays
  15.10.2017 17:54

  write my essay https://writemyessay.us.com/ write my essay pay someone to write my essay

 • 067 Buy Essays Papers
  15.10.2017 05:34

  write my essay online essay writing buy cheap essays online write my essay online

 • 066 Instant Online Loans
  11.10.2017 08:18

  payday loans for bad credit loans online bad credit bad credit payday loans direct lenders loans for bad credit

 • 065 Getting A Loan
  09.10.2017 12:47

  online payday loans online payday loan payday loans online payday loans online

 • 064 Quick Loan
  09.10.2017 05:24

  payday loans easy payday loans online no faxing payday loans online Clicking Here

 • 063 Jamescrano
  09.10.2017 04:46

  online essays homework online more information https://essayonline.us.com - buy essay online

 • 062 Spotloan
  09.10.2017 01:04

  explained here payday express payday loans online no credit check Read Full Article

 • 061 Jamescrano
  08.10.2017 22:28

  home resource help with my essay https://writemyessay.us.com - help my essay

 • 060 Payday Loans Online
  07.10.2017 12:37

  payday loans online more info Recommended Site payday loans online

 • 059 Jamescrano
  06.10.2017 15:01

  payday loans direct lenders payday loans online direct lenders payday loans direct lenders https://paydayloans.us.org/ - payday loan online

 • 058 Assignment Helps
  06.10.2017 05:57

  write an essay pay someone to write my essay write my essay paper writer

 • 057 Write An Essay
  05.10.2017 15:35

  Clicking Here essay writing service Clicking Here home

 • 056 Jamescrano
  04.10.2017 21:21

  write my essay essay online paper writer https://writemyessay.us.com - help with my essay

 • 055 Jamescrano
  04.10.2017 13:12

  more information helpful hints college paper writer https://essaywritingservices.us.com - essay writing service

 • 054 Buy College Essays
  03.10.2017 20:18

  HTTP://WRITEMYESSAY.US.COM/ essays my paper writer websites that write essays for you

 • 053 Jamescrano
  03.10.2017 10:35

  college essay help online paper writing services buy essay online https://essayonline.us.com - https://WriteMyEssay.us.com/

 • 052 Essay Buy
  03.10.2017 08:56

  online essay writing service buy essay online essay online write my essay online

 • 051 A Payday Loan
  03.10.2017 00:07

  payday loans payday loans online cash advance payday loans direct lenders

 • 050 Money Loan
  02.10.2017 20:57

  Full Article payday loans online online payday loans for bad credit online payday loans

 • 049 Buy An Essays
  02.10.2017 20:57

  how to write a comparing and contrasting essay legitimate essay writing service essay writing service essay writing service review

 • 048 Jamescrano
  30.09.2017 06:35

  sex chat sex chat free sex chat https://sexchat.us.com - free live sex chat

 • 047 Jamescrano
  30.09.2017 02:25

  Your Domain Name payday loans online payday loans online https://onlineloans.us.com/ - payday express

 • 046 Jamescrano
  27.09.2017 22:15

  sex chat sex chat online sex video chat https://freesexchat.us.com - free online sex chat

 • 045 Jamescrano
  27.09.2017 11:24

  write my essay online write my essay online online essay writer https://essayonline.us.com - essay online

 • 044 Jamescrano
  27.09.2017 03:02

  admission essay writing service writing an argument essay cheap custom essay writing service https://essaywritingservices.us.com - professional essay writing service

 • 043 Jamescrano
  26.09.2017 13:20

  write my essay online

 • 042 Jamescrano
  25.09.2017 21:02

  Extra resources buy custom essays

 • 041 Jamescrano
  25.09.2017 05:00

  essay writing service essay writer online

 • 040 Jamescrano
  24.09.2017 13:31

  free sex chat

 • 039 Jamescrano
  23.09.2017 22:00

  payday loans online

 • 038 Jamescrano
  23.09.2017 05:37

  essay writing service review

 • 037 Jamescrano
  22.09.2017 14:05

  payday loans

 • 036 Jamescrano
  21.09.2017 22:41

  cash advance

 • 035 Jamescrano
  21.09.2017 06:46

  payday loans online

 • 034 Jamescrano
  20.09.2017 15:03

  payday loans online

 • 033 Jamescrano
  19.09.2017 23:48

  loans for bad credit

 • 032 Jamescrano
  19.09.2017 08:13

  online payday loans

 • 031 Johnfoowl
  17.09.2017 19:46

  payday loans

 • 030 Johnfoowl
  17.09.2017 02:31

  direct payday loans online

 • 029 Johnfoowl
  16.09.2017 10:08

  payday loans online no credit check

 • 028 Mikefoowl
  15.09.2017 07:06

  online loan essay help

 • 027 Alfredleant
  14.09.2017 21:43

  buy cialis online

 • 026 CharlesSlido
  14.09.2017 19:47

  diclofenac buy trazodone

 • 025 CharlesSlido
  14.09.2017 17:37

  vardenafil

 • 024 MichaelFrolo
  14.09.2017 17:29

  abilify 15 mg buy phenergan online proscar 5 mg buy cialis generic

 • 023 Billyfrunk
  14.09.2017 17:08

  continue reading

 • 022 CharlesSlido
  14.09.2017 15:00

  kamagra jelly clomid clomiphene cialis brand

 • 021 Stewartkab
  14.09.2017 12:36

  order antabuse no prescription buy celebrex online buy tadalis effexor 75 mg

 • 020 MichaelFrolo
  14.09.2017 03:20

  buy tretinoin lasix generic buy rimonabant

 • 019 MichaelFrolo
  14.09.2017 03:06

  tadacip

 • 018 Billyfrunk
  14.09.2017 02:16

  generic tetracycline zithromax diclofenac

 • 017 KennethRop
  14.09.2017 02:03

  buy antabuse propranolol inderal diclofenac amoxil 500mg capsule

 • 016 Stewartkab
  14.09.2017 00:46

  levitra levitra elocon cream 0.1

 • 015 CharlesSlido
  13.09.2017 23:58

  view homepage celebrex where can i buy cialis online sildalis

 • 014 CharlesSlido
  13.09.2017 23:55

  wellbutrin plavix levitra price comparison

 • 013 BennyBUB
  13.09.2017 20:38

  viagra soft tabs inderal

 • 012 Aaronflimb
  13.09.2017 20:36

  cephalexin diclofenac

 • 011 Billyfrunk
  13.09.2017 20:27

  cipro read full report generic tadacip

 • 010 CharlesSlido
  13.09.2017 20:25

  buy inderal online without prescription celebrex

 • 009 MichaelFrolo
  13.09.2017 20:24

  citalopram

 • 008 CharlesSlido
  13.09.2017 20:23

  phenergan where to buy tamoxifen cytotec

 • 007 BennyBUB
  13.09.2017 11:50

  buy cialis over the counter buy cialis online Cialis Online

 • 006 Mikefoowl
  13.09.2017 11:07

  payday loans online More hints

 • 005 KennethRop
  13.09.2017 03:55

  buy cialis buy cialis online

 • 004 Alfredleant
  12.09.2017 23:11

  online cialis prescription Cialis From Canada

 • 003 Mikefoowl
  11.09.2017 14:58

  payday loans online

 • 002 MichaelFrolo
  29.06.2017 06:38

  wh0cd302103 METHYLPREDNISOLONE how can i get viagra without a prescription Provera

 • 001 Продвижение сайтов ссылками
  05.06.2017 10:50

  Продвижение сайтов в поисковиках вас интересует? Недорого! Что вы получите? 1. Более одной тысячи открытых к индексации ссылок с форумов и сайтов на ваш сайт. 2. Улучшение доверия ПС. 3. Поднятие позиций в ТОП по вашим ключевым запросам. 4. Траст. 5. Рост ТИЦ. По завершении работы, я вышлю вам файл TXT, в котором есть ссылки с ресурсов на ваш сайт. Отпишите пожалуйста на адрес --> proxrum@mail.ru По стоимости договоримся!

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |