Екологът Прокопиев строи в защитена територия

Свързани новини

01.08.2012 14:13 0 | Прочетена (2354)

Скандалният олигарх Иво Прокопиев се сдобил за жълти стотинки с два имота на първа линия до морето край Созопол. Той успял да купи части от Райския залив на полуостров Буджака, разкри TV 7. Там строителството е защитено само при строги правила, тъй като е защитена територия. Това обаче не попречило на уж големия природозащитник да вдигне палат, който сега продава за милиони.

Общата площ на терените на Прокопиев край морето е 3 718 кв.м., за които той платил по 2 и по 4 лв. на квадрат. Така единият парцел му излязъл 4 000, а другият – 5 000 лв. Там олигархът е построил огромен палат с басейн, който сега е обявен за продан с цена между 3 и 7 млн. евро.

В същото време водолази искали да правят център за подводни проучвания на този терен. На тях обаче им било обяснено, че не могат да купят земята за по-малко от 700 квадратния метър. При това поискали от тях да вземат минимум 600 дка.

Пак там, на защитения полуостров Буджака, се издига и палатът на ексминистърката на екологията Долорес Арсенова. Тя е доста по-скромна и притежава само 1300 кв.м., които навремето купила за около 20 долара на кв.м. Макар и ниска, все пак по-реална цена от тази на Прокопиев, при това преди десетина години!

Имотът на Арсенова пък е регистриран на името на фирма като разход, с което са спестени доста данъци. Всесто на офис на фирма, ексминистърката има вила с барбекю на въпросното място, разкрива TV 7.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |