IPhone 11 с 2 пъти по-силна радиация от нормата

Свързани новини

06.04.2020 10:43 0 | Прочетена (985)

 IPhone 11 с 2 пъти по-силна радиация от нормата, установи RF Exposure Lab  в Сан Маркос, Калифорния.Тестът се основава на предишните проучвания на Chicago Tribune, който също установи, че iPhone 7 - и други смартфони - надхвърлят допустимите нива на радиация, съобщава opularmechanics.com.

    Всичко това показва колко стари са стандартите за тестване на FCC за радиочестотно излъчване - те са доста по-стари от нашите смартфони и трябва да бъдат актуализирани. Лабораторията откри Специфичната мярка на поглъщане - колко тялото абсорбира радиочестотната енергия - от 3,8 вата на килограм,на която са подложени потребителите на смартфони. Междувременно Федералната комисия за комуникации (FCC) определи максималната степен на експозиция от 1,6 вата на килограм.

Това със сигурност е причина за безпокойство, като се има предвид, че Световната здравна организация класифицира радиочестотното лъчение като възможно канцерогенно за хората от 2011 г. насам и Националните здравни институти откриха „ясни доказателства“ в проучвания върху животни, че радиочестотната радиация причинява рак. Плюс това, лъчението е свързано с по-нисък брой сперматозоиди, главоболие и ефекти върху ученето и паметта, слуха, поведението и съня.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |