Хотелиери: Лъжат за радиацията в Черноморец

Свързани новини

11.07.2018 10:23 0 | Прочетена (246)


Д-р Георги Пазеров от РЗИ-Бургас се извини официално на хората в Черноморец, че неговата заместничка Виргиния Цанова е обявила, че на има 50 пъти радиация над нормата на плажа Вромос, предаде Нова. Вромос е на 3,5 км от Черноморец, но тъй като  след съобщението навсякъде се говореше за плажа Вромос до Черноморец, туристите започнали да отменят резервации.
А за плажовете на Черноморец д-р Пазеров каза, че са най-чистите по Южното Черноморие.
Хотелиери се оплакаха, че оповестените в петък данни от РЗИ-Бургас провалят туристическия сезон. По думите им голяма част от техните клиенти вече са отменили резервациите си и то с един единствен мотив – наличието на радиация на плажа Вромос.
„За последните няколко дни, откакто беше оповестена информацията по медиите, имам около 20 отменени резервации”, оплака се един от хотелиерите. От бранша недоволстват, че ще загубят клиенти заради информацията за наличието на радиация в залива и вече имат съмнения защо данните се съобщават по средата на лятото.
„През последните 28 години в Черноморец от 1 юли до 15 септември има радиация. Къде отива след 15 септември тази радиация?”, пита друг хотелиер.Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |