Завишени стойности на серен диоксид във въздуха на Гълъбово

Свързани новини

27.03.2020 10:36 0 | Прочетена (785)

В часовете от 16.00 до 18.00 ч. днес е регистрирано превишение на алармения праг по показател серен диоксид в град Гълъбово. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Автоматичната измервателна станция, която е разположена в централната част на града, е регистрирала превишение на алармения праг по показател серен диоксид в три последователни часа: в 16.00 часа - 581.14 микрограма на куб. м.; в 17.00 часа - 638.39 микрограма на куб. м.; в 18.00 часа - 553.2 микрограма на куб. м.

Аларменият праг за серен диоксид е 500 мкг/м3, измерени в три последователни часа.

РИОСВ - Стара Загора е издала предписания за намаляване на емисиите на серен диоксид на всички ТЕЦ от комплекса "Марица изток", включително и намаляване товара на работещите към момента мощности.

Наблюдава се тенденция на неустойчива атмосфера, създаваща предпоставки за задържане на високи концентрации на атмосферен замърсител серен диоксид в приземния атмосферен слой на Гълъбово.

РИОСВ - Стара Загора продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Община Гълъбово при настъпили промени, са посочили от МОСВ, предаде Дир.бг.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |