Нено подписал точенето на Студена

Свързани новини

02.12.2019 18:25 0 | Прочетена (860)

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е утвърдил точенето на язовир Студена. Това става видно от документ, на който личи подписа на министъра (б.р. на снимката), изваден от Биволь. Още преди седмица 19’ писа, че именно Димов носи главната вина за водната криза в Перник и още от октомври 2018 г. е бил информиран за нещата. Повереното му министерство  е утвърдило приблизително едно и също количество вода, което да се използва за питейно-битово и за промишлено водоснабдяване, когато язовир Студена е бил пълен 83,7% през юли 2018 г. и когато е била едва 24,6% през октомври 2019 г. Т. е. без значение колко вода e имало, използването й за индустрията е продължавало с пълна сила. А е забранено!

 В продължение поне на 5 месеца министърът е знаел за идващата водна криза, но въпреки това е подписвал графици за използването на едно и също количество вода.
Освен това, Димов призна пред бТВ за неправомерно отклоняване на вода от язовир Студена към Радомир - през помпена станция Крапец, без да е имало аварийна ситуация. Тя не е обявявана от Перник, "доколкото си спомням от 2-3 години", сподели министърът. По този начин той потвърди изнесената от Биволъ информация за нарочно отклоняване на големи количества вода от Студена. Първоначално той се опита да излъже за климатични промени, в които иначе не вярва.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |