Силно токсични водорасли нахлуват в живописните плажове на Франция

10.09.2019 10:56 0 | Прочетена (799)


 Перфектната брегова линия на Бретан, Франция, е опустошена от силно токсични водорасли, които излъчват газ, който може да убие човек за секунди. Смъртоносният феномен вече наложи затварянето на няколко плажа, предаде RT.

Популярна дестинация за туристите Бретан през последните години се бори да спре развитието на смъртоносни зелени водорасли на брега. Наричан от местните жители „убийствена слуз“, токсичните морски водорасли са свързани с нитрати в торове и отпадъци от селското стопанство в региона. Когато водораслите се разлагат се образуват джобове от токсичен газ.

Една грешна стъпка може да ви „убие за секунди“, според местен жител, който разговаря с Гардиън. Вестникът съобщава, че мъжът използва противогаз, когато обикаля райони в близост до смъртоносните водорасли.

Това лято Бретан закри шест от плажовете си, обрасли от зелената тиня. Съоръжение, използвано за съхранение и изхвърляне на водораслите, също за кратко време спира операциите поради непоносима миризма.

Вече се съобщава за смъртни случаи. През 2016 г. бегач умря, след като очевидно е влязъл в контакт с отровния газ. Семейството му съди държавните и местните власти, че не правят достатъчно, за да предупредят обществеността за опасните водорасли.

Активистите поискаха действия от правителството, обвинявайки властите, че игнорират проблема напълно.

© AFP / Fred Tanneau

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |