Дунавски комари събориха самолета, който ги пръскаше

04.07.2019 10:58 0 | Прочетена (1019)




Комарите тази година се превърнаха в основен проблем на дунавските общини.

Въпреки проблемите, които създават кръвосмучещите насекоми, хората не губят своето чувство за хумор. Снимка на паднал самолет при инцидент през 2016 година в щата Колорадо се разпространява в социалната мрежа с шеговито заглавие: "Дунавски комари събориха самолета, който ги пръскаше".

За жителите на Русе комарите тази година се превърнаха в истински кошмар, пише dunavmost.com.

Въпреки че се извършват редовно наземни обработки, хората не са доволни. Налага се да се борят сами с бедствието. Казват, че действително се пръска, но се съмняват дали е достатъчно и дали препаратите вършат действително работа.

Хората са притеснени най-вече за децата, които са най-честите жертви на нахапвания от комари. Още повече, че в летните жеги търсят прохлада край реката или в парковете, а там е най-голямото нашествие на хапещите насекоми.

До момента фирмата, която пръска за комари, е извършила над 10 наземни обработки, всяка с по 6 машини в различни части на града. Пръска се и по 17-те населени места извън Русе.

Общината има договор от 2018 г. за срок от три години, като първата обработка за 2019 г. е започнала още на 1 април. Общинските служители присъстват при подготовката на препаратите и пълненето на машините, изготвят и маршрутите, като целта е да се упражнява строг контрол. Борбата обаче е трудна, признават и от фирмата, и от администрацията.

Фирмата също заявява, че няма да се откаже. „Битката ще продължи дотолкова, доколкото е нужно. Дори да приключат средствата, няма как да спрем. Ние сме социално отговорна фирма, освен това и ние сме граждани на този град и ще продължаваме, докато има нужда“, казва Георги Георгиев.

През тази седмица предстоят нови пръскания в Русе и околните села. Надеждите на дезинфекционната фирма са до 1 месец ситуацията с комарите да се нормализира.










Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |