Обучават пилоти на е-самолети

21.06.2019 10:52 0 | Прочетена (793)


     Обучение за пилоти, които желаят да пилотират електрически самолети, ще започне скоро в Швейцария. Зад инициативата стои Андре Боршберг – пилот на Solar Impulse, соларния електрически самолет, направил околосветска обиколка с енергия само от слънцето Greentech.bg.

„Електрическото задвижване създаде света на дроновете, а сега предстои да направи същото и за нова, чиста и тиха авиация,“ казва Боршберг. На 21 юни той и негови колеги ще представят тренажор за електрически самолети H55 на летище Сион в Швейцария. Моделът на пилотската кабина е на напълно електрически двуместен самолет, производство на BRM Aero. Машината се захранва от електрическа задвижваща система H55.

„Използваната технология е получена от Solar Impulse – първия електрически самолет, който обиколи света през 2016 година,“ казва Боршберг.

Във въпросния ден ще има подробно представяне на самолета, снимки от първия тестов полет и подробности как H55 работи с производителите на самолети и компании, които разработват бъдещи концепции за градска въздушна мобилност, като VTOL и летящи таксита.

Снимка: Solar Impulse

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |