€830 на кв.м и екоминистърът е с апартамент на Графа и 6-и септември

12.04.2019 11:00 0 | Прочетена (260)


Апартамент гейт не е сага за ниски цени, а за това как властта си набавя жилища на ръба или отвъд закона. Никой, освен министър в правителството на евтините апартаменти, не може да се сдобие с жилище – 99,2 кв.м на пъпа на София, до ъгъла на ул. Граф Игнатиев и ул. Шести септември, за 830 евро на квадратен метър. Реалните цени в центъра на центъра са поне двойни. И най-голямата развалина не може да излезе под 1000 евро на квадрат. А, както бащата на депутат от ГЕРБ и бивш дългогодишен конституционен съдия Румен Ненков заяви този уикенд по бТВ, няма как да бъде законна сделка, в чийто нотариален акт е вписана по-ниска от реалната цена.
Ето какво разкриха колегите от Биволъ:
"Понеже Цацаров вдигна мизата и вече разследва сделки на цени над 1000 евро, редно е да обявим и нашия любимец Нено Димов, който е купил 2016 г.  на 830 евро кв.м. апартамент на ул. 6 септември №18 в идеалния център на София. Пазарна цена - 1000 минимум, а може и повече да е. Прокуратурата да каже. #Апартаментгейт", разкри Биволь чрез публикация във Фейсбук.
Уточняваме, че по време на сделката Димов е в борда на Национална компания индустриални зони ЕАД към Министерството на икономиката т.е. е на държавна заплата и е длъжностно лице.
Даже при поемането на поста си на министър на околната среда и водите на 4 май 2017 г. и дори две седмици след това Димов все още беше бордовик на неизвестно какво вършещата фирма, в която бяха налети стотици милиони лева за 10 години, а видимите резултати са кът, или най-точно казано: невидими са. И това е нарушение на закона. За морал и професионализъм изобщо не става дума – Димов, който по образование е математик, а по докторат е физик, изобщо не е ясно какво би могъл да прави в бизнес структура, където обаче се получавт тлъсти заплати. Тук имаме видими резултати – негативни. Защото, едва след напускането му от борда, чак за 2018 г. НК Индустриални зони най-накрая излезе на плюс, както се разбра на 31 януари 2019 г.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |