Океанът стана червен от кръв след лов на китове

17.08.2018 13:45 0 | Прочетена (1074)



Бруталното убийство на около 180 кита на Фарьорските острови шокира света. Традиционният лов, наречен "grindadrap",  се провежда всяка година между юли и септември и окървавява водите край автономния архипелаг, който се намира в пределите на кралство Дания в северната част на Атлантическия океан. Ужасяващото шоу продължи час и половина, съобщи unilad.co.uk.

Рибарите се качват на малки лодки, за да се приближат до китовете и дори делфини. С помощта на куки, въжета и ножове ловците започват да ги изтикват до бреговете и плитките заливи. След това прекъсват гръбначния мозък на животните с помощта на традиционните китоловни ножове.

Според правозащитни организации, които всяка година се борят тази традиция да бъде прекратена, годишно на Фарьорските острови се избиват до около 1000 китове и делфини. Всичко това обаче става с разрешението на местните власти, тъй като по този начин местното население от около 48 000 души се изхранва от векове. Отглеждането на зеленчуци и зърнени храни там е почти невъзможно. Затова китолов се провежда още от 10 век.








Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |