МОСВ ще глоби патриотично хоро в езерото Бъбрека

Свързани новини

13.08.2018 11:07 0 | Прочетена (716)


Министерството на околната среда и водите ще наложи глоба на организаторите на националната инициатива "Нашият дом е България", които в събота разпънаха хоро във водите на защитеното езеро Бъбрека.

Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни наказания и санкции за неспазване на режимите в защитената територия, се казва в съобщение на министерство на околната среда и водите.

Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка, съобщават от министерството.

На организаторите на събитието – Фондация „Нашият дом е България“ ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка.

Публикувано във факти.бг: При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро „Близнака“, също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. По закон санкцията за юридически лица е 1000 до 10 000 лв., а на физически лица – глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.

Снимка: Асен Великов

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |