Домино-ефектът от климатичните събития ще превърне Земята в "парник"

Свързани новини

08.08.2018 11:52 0 | Прочетена (339)


 Топенето на ледовете, затоплящите се морета, преместващите се течения и умиращи гори могат да превърнат Земята "парник", отвъд което състояние човешките усилия за намаляване на емисиите ще бъдат все по-безполезни, предупреди група от водещи учени в областта на климата.

Учените разглеждат общите последици от 10 процеси на изменение на климата, включително освобождаването на метан, уловен в сибирската вечна замръзналост, и влиянието на топенето на ледовете в Гренландия върху Антарктика.

Авторите на есето, публикувани в сборника на Националната академия на науките, подчертават, че анализът им не е окончателен, но предупреждават, че ангажиментът на Париж да запази затоплянето на 2 градуса над прединдустриалните нива може да не е достатъчен, за да се установи на планетата стабилна температура.

Те предупреждават, че траекторията на "парника почти сигурно доведе до наводнения, ще увеличи риска от щети от крайбрежни бури и ще премахне кораловите рифове (и всички ползи, които осигуряват за обществата) до края на този век или по-рано".


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |