И Samsung се зарече да използва 100% възобновяема енергия до 2020 г.

18.06.2018 10:43 0 | Прочетена (152)


Samsung Electronics се ангажира да използва само възобновяема енергия в своите заводи, офиси и работни съоръжения в Европа, Китай и САЩ не по-късно от 2020 г.

Фирмата направи съобщението на своя сайт на 14 юни, като отбеляза, че ще инсталира 42 000 кв. метра соларни панели в централата си в Суон, Южна Корея. Комплексите Пийонгтаек и Хвасеонг на компанията ще се сдобият и със слънчеви, и с геотермални инсталации.

„Samsung Electronics изпълнява задълженията си като корпоративен гражданин на света, като разширява и подкрепя използването на възобновяема енергия“, заяви Вон Кионг Ким, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалните обществени дела в Samsung Electronics. „Както демонстрираме новия си ангажимент, ние сме съсредоточени върху опазването на нашата планета и сме на път да станем глобални пазители на околната среда“.

Samsung също се ангажира да насърчи най-добрите 100 партньорски фирми, за да ги стимулира и подкрепи за въвеждането на нови цели за използване на възобновяеми енергийни източници.

„Съобщението на Samsung е важна крачка напред в движението за изграждане на бъдеще, захранвано с чиста енергия“, заяви Дженифър Морган, изпълнителен директор на „Грийнпийс интернешънъл“. „Ако компанията продължи със смислени действия, тя ще се присъедини към редиците на иновативните бизнес-лидери, които признават чувството за неотложност по отношение на изменението на климата и показват, че друго бъдеще е все още възможно“.


 Източник: GreenTech.bg

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |