Договорът, а не скизоната е проблемът в Банско

14.06.2018 10:16 0 | Прочетена (187)


Проблемът в Банско не е в скизоната и нейния концесионер, а в начина, по който е направен договорът от Министерския съвет. Така юристи разясняват мнението на прокуратурата, според която документът се нуждае от „незабавни действия за изменение и допълнение”.
Според обективните данни, събрани при разследването, отговорността за  несъответствията със сегашното законодателство няма как да бъде на Юлен АД, а е на Министерския съвет, който е подготвил книжата и ги е одобрил на 21.12.2001 г. Напомняме, че кабинетът по онова време беше коалиционен между НДСВ и ДПС с министър – председател Симеон Сакскобургготски.
Върховната административна прокуратура в работата по случая на практика е стигнала до същите заключения, до които и междуведомствената работна група, която бе сформирана в кабинета Борисов 2 през януари 2015 г и излезе със сходно становище година по-късно, напомня Труд.
Нейните изводи бяха: нарушения от страна на концесионера Юлен няма. Той спазва нещата, които изрично са записани в договора, който му е даден за изпълнение от Министерския съвет.
Няма незаконни съоръжения, каквито бяха открити в други курорти, няма машини без издадени удостворения от съответните компетентни органи, няма нарушения на екологичните норми, каквито също бяха констатирани при проверки проверки от държавните органи в алтернативни скизони, установява и прокуратурата.
Поради настъпилите законови промени обаче се налагат промени и корекции в концесионния договор, които да отговарят на новите постановки в нормативната уредба.
Важно обстоятелство е, че проверката на прокуратурата е базирана на сигнал от партия, тоест е политически насочен, а не от екологична организация, независимо от създаденото впечатление в медиите. Това е ПП Зелените, която е част от новата дясна коалиция с ДСБ и Да, България.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |