Най-чистият плаж в Гърция

10.08.2017 10:47 0 | Прочетена (764)

Порто Кацики е най-известният плаж на остров Лефкада, разположен в югозападната част на острова. Той се намира на 30 км от курорта Василики.

Порто Кацики в буквален превод означава козел. Името си плажът получава заради факта, че в миналото той не е бил достъпен и единствените обитатели на това райско кътче са били козите.

Освен, че е известен със смешното си име, Порто Кацики е популярен и заради кристално чистите си сини води, които често са наричани най-чистите води на Йонийско море и изобщо в Гърция.

До него може да се стигне с кола и с лодка, а най-близкото населено място е село Атани. На плажа има и паркинг, на който обаче през юли и август е почти невъзможно да намерите свободно място.

Къмпингуването на Порто Кацики е забранено. Плажът е от чакъл, примесен с пясък. В следобедните часове той е изключително слънчев и е задължително да си носите чадър или да си вземете такъв под наем.

Определено този плаж си заслужава да бъде посетен заради уникалната вода, величествената гледка, която предлага и цветния залез.

Източник: Economic.bg.
Снимка: http://greece10best.com

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |