Соларната рикша тук-тук стигна до Острова

16.09.2016 10:34 0 | Прочетена (768)

Един дързък инженер от Индия пристигна във Великобритания с помощта на рикша тип „тук-тук“, захранвана със слънчева енергия. Това стана 7 месеца, след като индиецът потегли от родината си. Неговото пътуване е с дължина над 9900 километра, съобщи Greentech.bg.

35-годишният Навийн Рабели пристигна със своята соларна рикша с ферибота до Доувър. Това се случи пет дена по-късно от планираното, след като портфейлът и паспортът му са бяха откраднати в Париж. Англия е последната страна в маршрута на неговото уникално пътешествие.

Тръгвайки на своето пътуване, Рабели си бе поставил за цел да повиши информираността за свойствата на електрическите превозни средства и особено тези, които са захранвани от слънцето. Той казва, че се надява до приключи пътуването си точно пред Бъкингамския дворец.

Самоделната му кола-рикша е модифицирана, така че разполага с легло, пътническа седалка, захранван със слънчева енергия котлон и шкаф, съдържащ храна – дарение от хора, които индиецът среща по маршрута си.

„Забележително е как хората ми помагат по пътя и ме подкрепят“, казва Рабели. „Хората обичат тук-тук. Идват отпред и се снимат с нея. И в момента, в който има казвам, че тя всъщност няма нужда от бензин, те се изумяват“.

Приключението на Рабели започна преди 7 месеца в Бангалор, Индия. То беше усложнено от кражбата на паспорта му във френската столица, която се случи, докато Рабели бил до тоалетна и оставил рикшата паркирана без надзор.














Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |