Проект за реконструкция на Женски Пазар

19.05.2016 15:00 0 | Прочетена (1202)

   Проектът за реконструкция на Женския пазар е реализиран по Оперативна програма Регионално развитие и допълнително съфинансиране от Фонда за градско развитие ФУГРС ЕАД. Сумата на предоставената безвъзмездна финансова помощ е 7 086 911 лв, като собственият принос на Столичната община е 1 313 089 лв. Общата стойност на проекта възлиза на 8 400 000 лв.

 Проектът е завършен през 2015 г., като резултатите са подобрената изцяло визия на емблематичния за София пазар. Изградени са 5 нови модулни едноетажни сгради с търговски функции, както и площи за временни и сезонни пазари, занаятчийски ателиета. Подменени са настилките по пътното платно и тротоарите, подземната и надземна инфраструктура в района на пазара.


 Реконструкцията на пазара е само един от проектите, реализирани за първите 10 години от членството на България в Европейския съюз. София е най-големият бенефициент на европейски средства, с реализирани над 100 проекта, на обща стойност около 3 милиарда лева с европейско и национално финансиране. Основна част от усвоените средства са по оперативни програми - над 2,8 милиарда лева.





Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |