Увеличават се инвестициите в зелена енергия

24.08.2015 14:53 0 | Прочетена (630)

Глобалните инвестиции в зелена енергия в света са се увеличили с 33% през второто тримесечие на 2014 г. в сравнение със същия период на миналата година и с 9% в сравнение с първото тримесечие, съобщи “Блумбърг”, цитиран от Труд. През второто тримесечие в света са вложени 63 млрд. долара в проекти за вятърна и слънчева енергия и това е най-голямата сума, инвестирана от 2012 г. насам.
Нарастването се дължи преди всичко на проектите за изграждане на големи соларни паркове в Холандия, Израел и САЩ. Китай има най-голям принос за скока на инвестициите през второто тримесечие. На страната се падат 19,3 млрд. долара. САЩ са инвестирали 10,6 милиарда, а Европа - $ 14 милиарда.

Слънцезащитните кремове могат да съдържат опасни отрови, предупреждава в свое изследване американска работна група. Учените, участващи в нея, установили, че твърде много такива продукти, предлагащи се на пазара, съдържат оксибензон, който предизвиква алергични реакции и нарушения в хормоналната система.
Също така големите количества витамин А в тези кремове предизвикат раздразнение на кожата и са потенциален канцероген.
Парфюмите, които много производители добавят в слъцезащитните кремове, често съдържат алергени и токсични съставки.
Учените смятат, че слънцезащитните кремове с фактор на защита над 50 потенциално са по-опасни. Трябва да се избягват и пудрите, и спрейовете. Съдържанието на авобензон от 3% в крема е напълно достатъчен за спиране на ултравиолевите лъчи до кожата.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |