19 еко-начинания получиха по 1000 евро

06.03.2015 11:30 0 | Прочетена (812)

19 от представените 348 еко-проекта са тазгодишните победители в конкурса „Направи си сам”, организиран от екологично сдружение „За Земята”. Наградените имат 8 месеца за действие, менторска помощ и осигурен микрогрант в размер на 1000 евро.

Имената на победителите и проектните им предложения са публикувани на сайта на “За Земята”.

Прави впечатление, че едва 5-6 от спечелилите проекти са от София. Останалите са локализирани из различни големи градове и малки села – като се започне от Монтана и Габрово и се стигне до селата Бяга и Желен.

Някои от предложенията звучат много авангардно и предполагат иновации от академично ниво – например проектът „Създаване на устройство за зареждане на смарт-устройства с енергия от движението на хората“ на екип от Казанлък. Други са по-обикновени и тривиални като например проекти за залесяване, засаждане на био-градинки, пчеларство и отглеждане на дървесни гъби, полагане на топлоизолации.

До края на октомври тази година участниците ще имат време за работа по своите еко-проекти, разчитайки и на менторската подкрепа на организаторите.

В различните проектни дейности е предвидено да се включат деца и младежи, бодра група пенсионери, бежанци, хора с интелектуални затруднения, представители на малцинствени групи и др.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |