Най-голямата офшорна вятърна ферма получи зелена светлина

23.02.2015 11:31 0 | Прочетена (5590)

Най-голямата офшорна вятърна ферма в света получи зелена светлина за изграждане край брега на Йоркшир, Великобритания. Изданието Guardian съобщи, че енергийното министерство на Великобритания е дало одобрение за масив от 400 турбини, които ще се намират на около 130 км от бреговете на Северна Англия.

Проектът “Dogger Bank Creyke Beck”, както е известен, ще обхване около 1100 квадратни киломтра и ще струват между 9 и 12 милиарда долара. Когато бъде завършена, ветроенергийната система ще осигурява около 2.5% от енергията, нужна на Великобритания, тоест достатъчно мощност за около два милиона домове.

Мястото на изграждането на “Dogger Bank Creyke Beck” е избрано заради това, че е плитка територия от морето – с дълбочина едва около 30 метра. Това ще направи лесно изграждането на основни за инсталирането на огромните вятърни турбини.

Когато бъде построена тази вятърна ферма, тя ще се окаже най-отдалечената офшорна инсталация, правена досега. Освен това системата ще бъде само първият етап от проект, който може да се окаже 3 пъти по-голям.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |