Епидемия от гана тръшна кучешки приют в София

Свързани новини

15.10.2014 12:19 0 | Прочетена (18583)

Емидемия гана е избухнала в един от най-големите кучешки приюти в София. Заразата се е разпространила в т. нар. доброволческа ферма на Animal Rescue Sofia, която се намира в Горни Богров. До този момент са загинали над 20 животни. Според ръководството на приюта заразата най-накрая е започнала да отстъпва. Епидемията е тръгнала от подхвърлено кученце, болно от гана.

Ето и част от разказа на самите доброволци, които през цялото време са се опитвали да намерят отчаяно пари за лечението на животните, докато приютът е бил под карантина: „Междувременно, потокът от хора, които искат да оставят поредните животни при нас, не намалява. Когато откажем да ги приемем, всички си тръгват ядосани и с крясъци".

Когато епидемията се разпространява, на път към осиновителите на кученце в Холандия пътува бус на организацията. Налага се той да бъде върнат от Румъния, докъдето е успял да се добере междувременно. Независимо от бързата реакция, заразата се разпространява бързо и именно това е причината да умрат толкова кучета.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |