Япония раздава щедри субсидии за коли с горивни клетки

Свързани новини

21.07.2014 11:25 0 | Прочетена (6340)

Япония ще предложи най-малко 2 милиона йени (19 700 щатски долара) под формата на субсидии за автомобили с горивни клетки,заяви премиерът Шиндзо Абе пред медии. С това правителството и японските производители на автомобили ще обединят силите си, за да ускорят въвеждането на този нов вид превозни средства, предава грийнтех.бг.

Субсидията ще означава, че потребителите ще плащат около 5 милиона йени за прословутия седан с горивни клетки от Toyota, която трябва да влезе в продажба до края на март 2015 г. на цена от около 7 милиона йени.

Който посети водородна зарядна станция и покара един от тестовите автомобили с горивни клетки ще подкрепи технологията чрез субсидии и чрез закупуване на такъв автомобили за правителствените агенции.

„Това е колата на една нова ера, тъй като не излъчва въглероден диоксид и е екологично чист,“ коментира Абе пред репортери. „Правителството трябва да подпомогне този процес.“

Стратегия за растеж на Абе ще насърчава използването на коли с енергия от водорода, които го използват като гориво и работят чрез клетки, в които протича реакция между водорода и кислород, при което се отделя само водна пара и топлина. Въпреки, че се счита за суер-екологича, технологията все пак е свързана с известно отделяне на въглероден диоксид в процеса на добиване на водород.

Honda Motor Co също се готви да пусне в продажба своя модел кола с водородни горивни клетки през 2015 г.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |