Електрически автобус счупи рекорд за изминато разстояниe

Свързани новини

16.05.2014 12:06 0 | Прочетена (754)

Електрическите автобуси са чудесна алтернатива на дизеловите, които бълват облаци черен дим и пълнят въздуха ни с отровни частици.Те обаче страдат от едно голямо ограничение: пробега.

В Северна Каролина Proterra иска да промени това: един от електрическите автобуси на производителя счупи световния рекорд за най-много милим пропътувани за един ден. По време на серия от стандартните изпитания преди доставката един автобус на Proterra е изминал 1120 километра за 24 часа, предава грийнтех.бг.

Автобусът се е движил средно с 46,4 км/ч – скорост, която имитира средната скорост на шофиране в града. През това време климатичната система в него е работела пълноценно – така, както би работила, ако автобусът би бил пълен с пътници.

Автобусът е спирал периодично за зареждане чрез бърза система за зареждане, която може да захрани батериите на автобуса за по-малко време, отколкото е необходимо за зареждането на един телефон.

„Този рекорд е окончателно доказателство, че електрическите автобуси съчетават всички дълготрайността и функционалността на конвенционалните автобуси със значително намаляване на общите разходи за притежание, консумацията на енергия и парниковите емисии“, коментира Гарет Микита, главен изпълнителен директор.

Следващата спирка за неуморния автобус е да влезе в експлоатация в югоизточната част на САЩ.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |