Общини ще строят екопроекти за близо 180 млн. лева

Свързани новини

04.03.2014 15:06 0 | Прочетена (853)

Осем общини ще строят инфраструктурни проекти - предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци, след разрешение на Министерство на инвестиционното проектиране (МИП). Проектите на обща стойност 179 милиона и 400 хиляди лева са в общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково (Варненско), съобщиха от ведомството.

Разглежда се и документацията на още три проекта - за реконструкцията на Централна гара София, на пречиствателна станция във Видин и трети обект на Несебър по водния цикъл.

В ход е и нова инициатива на МИП и общините за съвместно представяне на проекти на изложения в Западна Европа. Проектите са за индустриални зони, а в инициативата вече са се включили общините Айтос и Радилово.

Експерти на Министерство на инвестиционното проектиране подготвят критериите, по които ще се разпределят определените 6.3 млн. лева от Държавния фонд за развитие на регионите. Идеята е да се стимулират социално значими за общините проекти и такива, свързани с благоустройството на малки общини.

От МИП посочват като предизвикателство инициирането и създаването на система от закони в целия строителен бранш - проектиране, строителство, реализация, контрол, с която да се гарантират сигурността и предвидимостта на инвестиционния процес и да се стимулира развитието на регионите.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |