Министър Юлиан Попов агитира за партия Зелените

Свързани новини

09.05.2013 17:49 0 | Прочетена (1909)

На сайта на МОСВ беше отправена покана към участниците в Обществения съвет за следващо редовно заседание. Основната тема на работата му ще е разработка на : „Харта за развитие на устойчив туризъм в България – основни цели и  механизъм за разработка от Обществения съвет“. Обясняваме на министър Юлиан Попов, който встъпи в длъжност  преди 2 месеца, че той ръководи Министерството на околната среда и водите, а развитието на туризма , дори и на устойчивия,  е в компетенциите и отговорностите на Министерството на икономиката, енергетика и ТУРИЗМА. Там министър е Асен Василев , а има и един заместник-министър, който конкретно отговаря за туризма, и се казва Иво Маринов. Тези факти, може и да  са убягнали на министър Попов, защото от пътувания и срещи в чужбина не му е остана време да поопознае функциите и дейностите в  неговото ведомство. След като министърът набързо скалъпи един Обществен съвет и назначи  неговия съветник  Павел Антонов да го ръководи, последният още по-набързо стана кандидат-депутат от партия „Зелените“ и излезе в отпуск.  И  от 8 април, когато беше последното заседание,  досега никой не се сети, че съществува такъв  орган. Сега, изведнъж  в навечерието на изборите  и преди деня за размисъл, министърът  реши да  свика спешно съвета ,  а целта му  всъщност е да направи безплатен ПР, с който да  подкрепи кампанията на неговите приятели от партия „Зелените“,  за да се притурят някой  глас. Това  заседание на Обществения съвет случайно съвпада и с поредния митинг, организиран от партия „Зелените“. Той  отново  тарикатски се представя за спонтанен граждански протест, тръгнал от Фейсбук. Макар че на всички е ясно, че е  политическа предизборна акция, в която основни лица са кандидат-депутатите на партия „Зелените“. Експлоатиране на темата Пирин за протестни действия  е основната част от предизборната кампания на политическата партия  „Зелените“. Макар че единственото нещо, което се случи и нашумя около Пирин, беше  нагласената обществена поръчка за 1 650 0000 лева за изработване на плана за управление на Пирин, която МОСВ даде на зелените.

Намесата на министър Юлиан Попов в подкрепа на партия „Зелените“ е грубо нарушение на Изборния кодекс и подлежи на санкция от Централната избирателна комисия.

Господин министър,

Отменете заседанието на Обществения съвет за след изборите за да разсеете нашата убеденост, че обявеното мероприятие е явна подкрепа за партия „Зелените“. Насочете енергията си, когато поостанете в България, към по-полезни дейности от компетентността на Вашето министерство, като изграждане на пречиствателни инсталации в туристическите центрове,  ликвидиране на нерегламентираните сметища  и  направете нещо за чистотата на въздуха. 

Позволяваме си да се обърнем към българските медии да не отразяват заседанието на Обществения съвет ( ако то се осъществи), защото обявената тема, според нас ще доведе до нерегламентирано, предизборно медийно отразяване в полза на политическа партия.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |