Трайчо Трайков раздаде скандални и вредни концесии

06.02.2012 16:53 1 | Прочетена (2139)

Концесия Силистар за проучване и добив на нефт и газ със северна граница на 2 км от Иракли и с южна граница на 7 км от ... Силистар - два от последните хубави плажове у нас.

Концесия Крумовград с изопачени данни за вредата върху околната среда. Нова концесия от Диканя до Симитли, дадена на сектата мормони за добив на благородни метали, отново скандална най-малко заради липсата на въздействие върху околната среда.

Не по-малко скандални концесии, които се подготвят за златодобив край Трън, Брезник, Ракитово - все в екологично чисти планински райони.

И за капак записваме към заслугите му една предстояща и най-вредна концесия: яко лобиране, което май предстои да се увенчае с успех за проучване и добив на шистов газ в Северна България.

Богатствата на България се плячкосват по безжалостен за природата и хазната начин, благодарение на едно министерство на име МИЕТ, ръководено от симпатичния иначе министър Трайчо Трайков.

Прави впечатление, че огромният процент от тези известни, а и от вероятните неизвестни за публиката концесии все все се печелят от североамерикански компании.

Тези дни в парламента явно неслучайно прозвуча призива към Трайков: "Що ли не запразнувате 4 юли като истински американец"?! 

снимка: бта

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |