Обвиниха Нона Караджова в конфликт на интереси

Свързани новини

28.09.2012 14:48 0 | Прочетена (2666)

Представители на екологични сдружения обвиняват министъра на околната среда и водите Нона Караджова и директора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) Галина Симеонова в конфликт на интереси.
Обвиненията представиха на пресконференция Емил Георгиев от Политически клуб "Екогласност" и Дияна Бончева от сдружението "Движение с екологична насоченост", предаде БТА.

Според екоактивистите частните фирми на бивши работодатели на Караджова и Симеонова - Ботьо Табаков и Видьо Видев, се облагодетелстват чрез печеленето на обществени поръчки в министерството и изпълнение на проекти, за които не са осъществени необходимите екологични процедури. 

Фирми на Табаков са изпълнители на проекти за техническа помощ и изграждане на регионални депа в София, Хасково, Сандански, Ямбол и др., а той е член на Комитета за наблюдение на оперативна програма "Околна среда", твърди Бончева. По думите й министър Караджова е била негова подчинена през 2007-2008 година. 
От началото на мандата фирмите на Табаков са спечелили над 4 млн. лева за консултации, каза още Бончева.

Екоактивистите обвиняват МОСВ, че е "опънало чадър" над оползотворяващата организация "Екобулпак" и дъщерните й фирми, изпълнителен директор на която е Видьо Видев. Според тях дружеството е изградило инсталация за предварително третиране на отпадъци без ОВОС в района на с. Хаджидимитрово, а в момента без задължителната екопроцедура изгражда и инсталация за преработка на гуми.

Твърденията се основават на неверни данни, беше единственият коментар пред БТА от МОСВ по повод на изнесените обвинения.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |