ВИП права за електромобилите предвижда правителството

Свързани новини

09.08.2012 14:35 0 | Прочетена (1636)

Собствениците на електроавтомобили могат да паркират безплатно в синята зона на столицата. Това стана ясно днес по време на откриването на деветата зарядна станция от столичния кмет Йорданка Фандъкова и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. В София  има 5-6 регистрирани такива автомобили.
Предвиждат се още куп привилегии, които Министерски съвет ще гласува наесен.

Сред тях са освобождаването на собствениците на елавтомобилите от регистрационна такса, правото им да карат без винетка и да не плащат данък Автомобил. Обсъжда се дори правото им да се движат в буслентата по големите булеварди.

За 150 километра колите на ток харчат 9 лева, казаха експерти от фирмите-вносителки на тези автомобили у нас. Това е в пъти по-малко от един бензинов или дизелов автомобил при днешните цени на горивата. Така че стимули да си купим превоз на ток има.

Ситуацията обаче напомня много тази със зелената енергия отпреди пет-шест години. Тогава соларните и ветрените съоръжения получиха сериозни преференции, това доведе до бум на инвестициите и тази година повечето от предимствата им бяха отнети. Дали това ще се случи и с колите на ток, предстои да видим.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |